Sebastian Bodu, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fisca.lă (ANAF) și fost consilier al premierului Ludovic Orban, a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj în legătură cu protejarea banilor cash, potrivit informațiilor transmise de Bugetul.ro.
Sebastian Bodu precizează că numerarul trebuie protejat cu orice preț, deoarece funcționează întotdeauna în lipsă de electricitate sau semnal. În plus, punctează Bodu, o lume fără numerar va oferi băncilor libertatea de a majora oricând și oricât taxele de cont și dobânzile.
„Şapte motive pentru care accesul la numerar ar trebui protejat:
1. Cash-ul funcţioneazã întotdeauna fãrã electricitate sau semnal.
2. Numerarul poate fi predat rapid prietenilor sau familiei.
3. Cu bani cash poti cumpãra de oriunde, oricând , chiar si de la marginea drumului …
4. Cash-ul asigura confidentialitatea digitalã , bãncile, marile companii si guvernul nu pot vedea ceea ce cumparati sau vindeti …
5. Intr-o societate fãrã numerar, dacã guvernul ar decide sã-ti închidã contul bancar, nu ai avea nicio scapare.
6. Numerarul facilitează ținerea evidentei a ceea ce cheltuiți si a bugetului in general.
7. O lume fara numerar va oferi bãncilor libertatea de a majora oricând și oricât taxele de cont și dobânzile.
‼️Daca încetãm sã mai folosim numerar, acesta va dispãrea pentru totdeauna, făcând posibila temnița digitală”, a scris fostul șef ANAF.
Acesta a mai adăugat, în aceeași postare pe Facebook:
„Dar sunt mult mai multe …
Sa ne amintim de greva transportatorilor din Canada de anul trecut cand li s-au blocat conturile pt ca au participat la „convoiul liberatatii ” – un protest anti-vaccin.
„Guvernul canadian a anunţat luni planurile drastice de a îngheţa conturile bancare celor afiliaţi protestului „Convoiul Libertăţii’ (o mişcare împotriva vaccinării obligatorii), conform Reclaim The Net.
Cu toate acestea, documentul guvernamental care conţine aceste planuri, publicat de guvernul canadian marţi seara, dezvăluie că restricţiile financiare se vor extinde cu mult dincolo de conturile bancare şi pot fi folosite pentru a viza pe oricine despre care se consideră că s-a implicat „indirect” în cadrul acestor proteste.
Philippe Jette, consultant senior al Fondului Rivemont Crypto, a descris cenzura banilor drept „ceva pe care îl vedem într-o ţară autoritară, nu într-una cum este Canada” şi a avertizat că „îngheţarea conturilor din motive politice este o pantă mare, alunecoasă”.
Deci daca statul vrea sa te puna la respect iti blocheaza conturile si ce faci ? Cu ce iti mai cumperi cele necesare traiului ? Si asa vei ceda si te vei supune obedient oricarei masuri indiferent cat de aberanta ar fi.”