- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

700 de lei pentru femeile din România. Cine poate primi banii pe card

17 Oct, 09:01 • Bumbeneci Diana
700 de lei pe lună din partea statului român pentru mamele minore! Numai femeile care țin cont de o condiție esențială pot primi banii.
700 de lei pentru femeile din România. Cine poate primi banii pe card

Și pentru 2024, mamele minore, care merg în continuare la școală, primesc câte 700 de lei pe lună, atâta timp cât nu lipsesc de la ore. Bursă pentru mamele minore a fost introdusă anul trecut pentru a ajuta fetele care rămân însărcinate să nu abandoneze școala. Ele primesc acești 700 de lei până termină clasa a XII-a, chiar dacă împlinesc 18 ani în timp ce studiază.

Cu toate acestea însă, nu pot lua bursa dacă nu vin la școală și dacă au mai mult de 60 de absențe nemotivate. Școlile sunt nevoite să trimită informații despre fetele care primesc bursa aceasta la Inspectoratul Școlar Județean, inclusiv cele care vor începe să primească ajutoare din luna noiembrie, până pe 20 octombrie.

Vezi și: Cu cât poate fi amânată legal înscrierea la școală pentru elevi. Decizie pentru români

Cum se oferă bursele în acest an pentru femei

Anul școlar 2024-2025 a adus cu sine câteva schimbări privind data la care elevii vor primi banii din burse. Aceste schimbări sunt reglementate de o nouă metodă aprobată de Ministerul Educației. Bursele școlare depind de venitul familiei, în cazul burselor sociale, dar și de performanțele școlare ale elevilor, pentru bursele de excelență olimpică I și II, precum și pentru bursa de merit.

Începând din acest an, au fost introduse și trei tipuri noi de burse:

  • bursa pentru reziliență – se acordă elevilor care au o medie anuală de cel puțin 7, pentru a-i încuraja să învețe;
  • bursa tehnologică – se acordă elevilor din școlile profesionale și tehnice, inclusiv celor din învățământul dual;
  • bursa pentru mame minore.
bani pentru femei
bani pentru femei

Banii pentru burse vor fi virați pe carduri pe data de 20 a fiecărei luni

În anul școlar 2024-2025, banii pentru burse vor fi virați pe carduri pe data de 20 a fiecărei luni, nu pe 15, cum se făcea înainte. Totuși, există unele excepții. Pentru lunile septembrie și octombrie, elevii care primesc bursă vor primi banii pe 20 noiembrie.

Listele cu elevii de clasa a V-a care primesc burse de merit vor fi făcute în luna ianuarie. Aceștia vor primi banii în conturile lor începând cu luna februarie, pentru drepturile aferente lunii ianuarie, până la finalul anului școlar. Conform regulilor privind bursele, elevii pot primi următoarele tipuri de burse în acest an școlar:

  • bursa de excelență olimpică I: 3.700 lei / 2.775 lei / 1.850 lei / 925 lei;
  • bursa de excelență olimpică II: 700 lei;
  • bursa de merit: 450 lei;
  • bursa de reziliență: 300 lei;
  • bursa socială: 300 lei;
  • bursa tehnologică: 300 lei;
  • bursa pentru mame minore: 700 lei.

Citește și: Începe prima vacanță a elevilor. Ministerul Educației anunță ce zile libere se oferă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult