Cu doar un click, infractorii pot obține informații personale care le oferă acces la conturile victimelor. Decathlon a semnalat tentativa de fraudă pe pagina de Facebook.
Un anunț fals circulă pe internet, arată Decathlon. „Decathlon trebuie să scape rapid de lotul de corturi pentru a evita plata unei amenzi conform contractului cu Quechua. Astfel, fiecare român poate lua câte un cort de familie până pe 20 septembrie. Răspunde la câteva întrebări și verifică dacă îndeplinești cerințele”, se precizează în anunțul fals care îi direcționează pe oameni către un link.
Dacă dați click, hoții pot rapid să acceseze informațiile dumneavoastră personale. Situația a fost prezentată pe pagina oficială Decathlon România.
„În ultima vreme, au apărut diverse pagini care postează sub identitatea noastră. Această campanie, în special, nu aparține de Decathlon România!
Te rugăm, nu oferi informații personale site-urilor sau paginilor ce par suspecte”, a punctat retailerul.
Cei care întâlnesc pagina falsă sunt rugați să o raporteze, pentru a opri astfel răspândirea escrocheriei.
Iată detaliile ce pot da de gol o reclamă falsă:
„Ține minte: singurul site oficial Decathlon România este www.decathlon.ro, unde găsești toate produsele, serviciile și beneficiile noastre.
Dacă vezi vreo campanie sau promoție care pare îndoielnică, nu oferi informațiile tale personale și contactează-ne imediat. Suntem aici să te ajutăm!”, a mai transmis Decathlon.
E important să nu oferi informații personale site-urilor sau paginilor care par suspecte. Site-urile false sunt adesea active doar pentru scurt timp sau folosesc redirecționări și tehnici de mascare.
Atacatorii fac des reclame care promit produse sau servicii la prețuri reduse. Aceste reclame atrag mulți utilizatori în capcană, având oferte de neratat.
Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com, scamadviser.com) puteți observa ce se află de fapt în spatele mesajului/reclamei!
Vezi și: Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani