- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A doua zi când scad prețurile la Petrom! Cât costă acum să faci un plin la o stație din București

24 Jul, 08:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Petrom scade prețurile pentru a doua zi consecutiv anul acesta. Care sunt costurile care ne așteaptă astăzi.
A doua zi când scad prețurile la Petrom! Cât costă acum să faci un plin la o stație din București

Petrom a scăzut din nou prețurile. În București, la momentul actual, prețul motorinei este sub 7,5 lei, potrivit economedia.ro.

Te-ar putea interesa și: Pensii 2024. Ce perioade de muncă nu sunt luate în considerare la calculul pensiilor. Avertismentul profesorului Anton Hadăr: „Acest tip de muncă poate să ducă la pensie zero”

foto: petrom

Cât costă să faci un plin la o stație Petrom în București

Petrom este liderul pieței carburanților în țară, iar acesta continuă să surprindă prin a ieftini combustibilul a doua zi consecutiv. În ziua de marți, 23 iulie, motorina standard s-a ieftinit cu 4 bani pe litru.

Miercuri, 24 iulie, motorina s-a ieftinit cu încă 4 bani, iar benzina standard cu 3 bani per litru.

Stația de Petrom din Vitan afișează miercuri, 24 iulie, următoarele prețuri:

  • 7,42 lei/litru de benzină standard
  • 7,51/litru de motorină standard

Un plin la o mașină cu rezervorul de 50 de litri și care funcționează cu motorina standard, va avea un cost total de 375,50 lei. Pe de altă parte, un plin la o mașină care funcționează pe benzină și are rezervorul de 50 de litri, va avea un cost de 371 de lei, cu doar 4,5 lei mai puțin decât precedentul.

La stațiile de Petrom din București, un litru de benzină standard are prețul cuprins între 7,36 lei și 7,43 lei. De asemenea, un litru de motorină standard costă între 7,49 lei și 7,52 lei.

La stația de pe strada dr. Herescu, din București, motorina costă de 7,49 lei per litru, fiind și singura stație din Capitală care are acest preț. Celelalte stații taxează începând cu 7,51 lei per litru.

Însă lucrurile nu au stat doar așa. Prima scumpire de anul acesta a fost chiar de la 1 ianuarie. Astfel că, majorarea a fost cu 29 de bani mai mult la litrul de benzină și cu 26 de bani mai mult la litrul de motorină.

A doua a venit după la 1 iulie, unde costurile erau considerabil mai mari: benzina a costat cu 43 de bani mai mult/ litru, iar la motorină prețul a fost cu 40 de bani mai mult.

Te-ar putea interesa și: Cele mai bune destinaţii turistice pentru luna august. Oraşele care îţi vor tăia răsuflarea, dar şi cele mai convenabile