Oficialul român a informat că scopul pe care și-l propune noua ordonanță guvernamentală este acela de a asigura, într-o manieră cât mai eficientă, finanțarea cererilor care trebuie soluționate, dar și contractele cu soicitanții admiși, informează Agerpres
„Se va asigura astfel, utilizarea la maxim a finanţării externe nerambursabile disponibile. E vorba de 2.517 cereri de finanţare care ar trebui soluţionate, la care se alătură alte 1.450 de contracte de finanţare cu solicitanţii deja admişi, până la termenul de 31 decembrie 2022″, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă organizată miercuri la Palatul Victoria.
El a adăugat că, dincolo de aspectul în sine al importanţei atingerii acestui obiectiv, este valoarea adăugată dată din perspectivă economică sprijinului pe care aceste IMM-uri îl vor primi pentru a-şi dezvolta capacitatea de producţie.
„În plus, acest act normativ prevede şi modificări ale Legii 500/2002 privind finanţele publice, care creează posibilitatea efectuării de plăţi în avans pentru a implementa proiecte şi acţiuni finanţate din fonduri europene, inclusiv pentru a realiza în termenele stabilite ţintele şi jaloanele din cadrul PNRR”, a precizat Cărbunaru.
Acelaşi cadru legal creat, a completat el, va facilita implementarea unei serii de proiecte destinate imformatizării şi digitalizării sistemului judiciar, Ministerul Justiţiei fiind beneficiar direct.
Totodată, a mai spus Cărbunaru, STS este abilitat să realizeze plăţile aferente achiziţiilor de echipamente şi licenţe necesare pentru a dezvolta şi administra tehnic mentenanţa sistemului informatic de management din cadrul PNRR.