- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Academia Română anunță lansarea unui proiect uriaș în țară! Se așteaptă ca lucrările să dureze 3 ani și jumătate

01 Aug, 20:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Academia Română anunță începerea executării lucrărilor de construire pentru un nou proiect uriaș. Lucrările vor dura 42 de luni.
Academia Română anunță lansarea unui proiect uriaș în țară! Se așteaptă ca lucrările să dureze 3 ani și jumătate

Academia Română anunță începerea executării lucrărilor de construire pentru noul său sediu și de reabilitare a celui din Calea Victoriei 125, sector 1, București. Noul edificiu va fi amplasat în Parcul Academiei Române, în apropiere de actualul sediu, potrivit profit.ro.

Te-ar putea interesa și: Ministerul Dezvoltării lansează un nou proiect! Clădirile cu risc seismic vor fi centralizate într-o aplicație

foto: Academia Română anunță lansarea unui proiect uriaș în țară! 

Se așteaptă ca lucrările pentru acest proiect să dureze 3 ani și jumătate

Proiectul este înregistrat cu titlul „Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere a sediului istoric al Academiei Române și construire corp nou Aulă“ și a fost inclus în anul 2020 în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor“ și aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021, transmite sursa citată.

Lucrările vor fi derulate prin Compania Națională de Investiții. Se preconizează că durata de execuție a lucrărilor va fi de 42 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

Contractul de reabilitare, consolidare și extindere a fost semnat în data de 14 septembrie 2022 de Academia Română și Compania Națională de Investiții și valorează 152.736.390,13 milioane de lei.

Proiectul prevede realizarea a trei obiective

  • transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, imobil ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și este înscris în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutului Național al Patrimoniului;
  • construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafață de 8.500 mp
  • reabilitarea și refuncționalizarea clădirii „Moxa“ ca parte a sediului administrativ

La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafață construită totală de 14.600 de mp.

Obiectivul de investiții va fi realizat în trei etape, ordinea execuției lucrărilor fiind următoarea:

  • etapa I: construire corp nou Aulă (C0);
  • etapa II: consolidare, reabilitare și extindere corp de birouri (C8);
  • etapa III: consolidare, reabilitare, modernizare și dotare sediu istoric al Academiei Române și amenajarea acestuia ca Muzeu

Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, înregistrată cu nr. 1364 din 2022, a fost elaborată de Popp&Asociații, cu sediul în municipiul București, arhitect Adrian Spirescu.

Te-ar putea interesa și: Guvernul retrage proiectul privind mecanismul de adoptare a zonelor cu nivel scăzut de emisii. „Este absolut necesar pentru toți cetățenii!”