- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Accor își extinde portofoliul. Lanțul hotelier vrea să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027

27 Jun, 18:58 • Lupu Alexandra
Accor profită de cererea internațională extinsă. Cel mai mare grup hotelier din Europa intenționează să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027.
Accor își extinde portofoliul. Lanțul hotelier vrea să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027

Accor a anunțat că vrea să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027, informează profit.ro. Astfel, grupul hotelier francez majorează cu peste o cincime numărul resorturilor sale în plan internațional.

Accor își extinde portofoliul

Industria hotelieră profită de pe urma reluării călătoriilor după pandemie și de creșterea prețurilor. Consumatorii nu stau prea mult pe gânduri și aleg să călătorească, în ciuda faptului că dobânzile s-au majorat și ele alimentează temerile referitoare la o recensiune și chiar dacă inflația reduce puterea de cumpărare.

Echipa de conducere de la Accor și-a îmbunătățit estimările. Pentru 2023, grupul hotelier francez mizează pe o creștere cuprinsă între 15% și 20% a veniturilor pe cameră disponibilă. De asemenea, cel mai mare grup hotelier din Europa se așteaptă la un profit operațional cuprins între 920 și 960 milioane de euro.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci pentru a obține garantat cea mai ieftină cameră de hotel! Trucurile care te pot ajuta să economisești mai mulți bani

Directorul general de la Accor, Sebastien Bazin, a menționat că această creștere se datorează „confirmării unei cereri internaționale foarte extinse în diferite țări, unui sezon estival care va fi unul bun pe baza datelor actuale privind nivelul rezervărilor, și deci cererea este în creștere pentru toate segmentele grupului și în toate zonele geografice”. Totodată, grupul francez se așteaptă la o creștere anuală de 9 – 12% a profitului operațional începând din 2023 și până în 2027. În perioada menționată, Accor intenționează să recompenseze acționarii cu 3 miliarde de euro via dividende și răscumpărări de acțiuni.

Accor
Accor

Grupul hotelier deține 5.000 de hoteluri, reședințe și stațiuni din 110 țări. Accor operează o rețea de 12 hoteluri în România, cu aproximativ 1.641 de camere în București, Sibiu, Constanța și Arad.

În planurile de dezvoltare în România, cel mai mare grup hotelier din Europa vrea să deschidă alte 11 noi hoteluri până în 2022, care vor adăuga 1.510 camere noi în portofoliul grupului francez. Totodată, Accor a bătut palma cu Aro-Palace (simbol bursier ARO) pentru redeschiderea hotelului Capitol din Brașov. Cele două companii au semnat un acord pentru deschiderea noului hotel Mercure în Brașov în cadrul unui contract de franciză cu Aro-Palace, informează zf.ro. Contractul are în vedere consolidarea și transformarea completă a fostului hotel Capitol Brașov, care va fi redeschis în 2025, sub denumirea de „Mercure Brașov Center”.

„Să ne unim forţele cu unul dintre cei mai mari şi mai prestigioşi jucători din domeniul ospitalităţii din România – ARO Palace, deţinut de Transilvania Investment – este o mare oportunitate şi o onoare pentru Accor.

Parteneriatul ne permite să ne îndeplinim misiunea, aceea de a ajuta destinaţiile locale să îşi atingă întregul potenţial prin standarde superioare de calitate a cazării, servicii personalizate şi acces la puterea imensă a reţelei noastre globale de marketing şi distribuţie”, spune Cătălina Toma, Accor Development Director.

„Aro Palace şi-a propus ca, până la sfârşitul acestui an, să parcurgă toţi paşii legaţi de obţinerea autorizaţilor şi selecţia furnizorilor ce vor implementa investiţia. Lucrările de renovare vor începe în primul trimestru al anului 2024 şi vor presupune nu doar modernizarea completă a spaţiului, ci şi adăugarea de servicii ce vor permite o clasificare superioară. 

Scopul final este de a crea o sinergie între oferta hotelului Mercure Braşov Center şi cea a hotelului Aro Palace, un alt activ Transilvania Investments, astfel încât turiştii ce vizitează zona Braşovului să regăsească toate opţiunile în portofoliul companiei.

Acest lucru va aduce compania mai aproape de obiectivul său de a transforma Braşovul în destinaţia de călătorie nr. 1 din România, atât pentru turismul individual leisure, cât şi pentru cel de business şi pentru grupuri”, afirmă Călin Ile, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aro Palace.

Citește și despre următorul subiect: Românii dau năvală în Bulgaria, dar trebuie să știe că bacșișul pentru cameriste este obligatoriu. Afișurile-surpriză puse pe ușile din hoteluri au derutat turiștii

Urmărește Daily Business pe Google News