Un animăluț de dimensiuni mici consumă cantități mari de alcool în fiecare zi. Cu toate acestea, animalul nu se îmbată niciodată.
Și animalele consumă alcool! Este vorba despre veverița arboricolă, cunoscută sub denumirea științifică de Ptilocercus lowii. Ea locuiește în frumoasele păduri din Malaysia.
Acesta este animalul care consumă mai mult alcool decât orice român
Veverița arboricolă consumă în fiecare seară echivalentul a nouă unități de alcool, ceea ce se traduce în 9 pahare de whisky, 5 halbe de bere sau 5 pahare de vin de 175 de mililitri fiecare.
Desigur, veverița nu consumă bere sau vin în sensul clasic, ci se hrănește cu nectarul florilor de palmier, care fermentează datorită prezenței drojdiei naturale în mugurii plantei. Băutura naturală are o concentrație de alcool de aproximativ 3,8%, iar veverița petrece în jur de două ore pe noapte savurând-o.
Cu toate acestea, veverițele nu se îmbată niciodată. Organismul lor este capabil să proceseze alcoolul fără să se intoxice.
Palmierul bertam fără tulpină crește în grupuri dense în multe păduri tropicale din vestul Malaeziei. Această plantă dezvoltă inflorescențe foarte mari (1-3 m), dar nu se cunoaște modul în care își face polenizarea. Florile constau în medie din 1 004 ± 230 flori SD, dintre care jumătate sunt masculine (purtând doar stamine) și jumătate hermafrodite (purtând stamine și un pistil).
Varietate de specii la aceste animale: Există peste 200 de specii de veverițe, răspândite pe tot globul, cu excepția Australiei și a Antarcticii.
Excelente cățărătoare: Veverițele sunt cunoscute pentru agilitatea și capacitatea lor de a se plimba prin copaci. Ele au gheare ascuți și cozi lungi care le ajută să se agațe de crengi și să săreze de la un copac la altul.
Depozite ascunse: Veverițele sunt cunoscute pentru obiceiul lor de a ascunde hrana în locuri secrete. Ele să sapă găuri în pământ sau folosesc crăpături pentru a-și ascunde proviziile, pentru a se hrăni mai târziu.
Viteză uimitoare: Veverițele pot atinge viteze până la 32 de kilometri pe oră (20 mph) în timpul alergării. Această viteză le ajută să scape rapid de prădători.
Dimensiuni variate: Mărimea veverițelor variază în funcție de specie. Ele pot varia de la veverițe mici, de aproximativ 10 centimetri în lungime, până la veverițe gigantice care pot măsura până la 60 de centimetri.
Creșterea dinților: Dintre toate rozătoarele, veți vedea au niște dinți specializați care cresc continuu. Acest lucru le-a ajutat să-și păstreze dinții ascuțiți pentru a roade coji de nucă și alte alimente dure.
Acomodare la medii urbane: Multe specii de la aceste animale au dezvoltat capacitatea de a trăi în orașe și zone urbane. Ele folosesc clădirile și stâlpii pentru a-și construi cuiburi și se hrănesc din resursele disponibile în mediul urban.
Hibernarea: Multe specii de veverițe hibernează în timpul iernii. Ele își pot reduce ritmul metabolic și se bazează pe rezervele de grăsime stocate pentru a supraviețui până la primăvara următoare.
Comunicare vocală: Veverițele folosesc sunete pentru a comunica între ele. Ele pot produce sunete de avertizare pentru a anunța pericolul sau sunete speciale prin care își găsesc partenerii în perioada împerecherii.
Longevitate: În sălbăticie, veverițele au o durată de viață de obicei de 6-12 ani, dar în captivitate pot trăi chiar mai mult.
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult