- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aceste două categorii de pensionari nu vor primi niciun ban în plus la pensie, de la 1 septembrie

22 Aug, 22:53 • Preda Silvia
Două categorii de pensionari nu vor primi bani în plus din septembrie. Iată ce pensionari rămân cu pensia actuală.
Aceste două categorii de pensionari nu vor primi niciun ban în plus la pensie, de la 1 septembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat, joi, care sunt cele două categorii de pensionari români care nu beneficiază de nicio mărire din septembrie, după recalcularea pensiilor.

Potrivit ministrului, cei care primesc indemnizația socială nu vor primi de bani în plus, dar și cei care au beneficiat de avantaje pe care alți pensionari le obțin abia acum.

Două categorii de pensionari nu vor primi bani în plus

În general, sunt două categorii de pensionari în această situație: Indemnizația socială pentru pensionari care nu scade sub 1.281 de lei, fiindcă, începând cu 1 septembrie, beneficiarii de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, indiferent de rezultatul în urma recalculării. În urma recalculării, dacă pensia este mai mică de 1.281 de lei, suma, diferența se suportă de la bugetul de stat ca și până acum.

Cei care au avut un avantaj la pensie și primeau mai mulți bani decât alți pensionari care au muncit și au contribuit la fel, ei au avut deja avantajul pe care alți pensionari îl obțin acum și al căror pensie crește în urma recalculării. Ei nu pierd acest avantaj, pentru că își păstrează pensia mai favorabilă.

Chiar dacă nu le crește pensia acum, acești pensionari nu vor pierde niciun leu la pensie”, a explicat, joi, ministrul Muncii.

bani
bani

Citește și: Daniel Baciu, anunț așteptat de toți pensionarii. Ce se întâmplă dacă după recalculare pensia iese mai mică?

Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât în august. Ministrul Muncii a declarat, din nou, că nicio pensie nu va scădea.

Dacă în decizia de recalculare punctajul rezultat indică o valoare mai mică decât pensia pe care ați primit-o în luna august, atunci veți rămâne cu pensia mai avantajoasă, adică pensia lunii august”, a mai spus, joi, Simona Bucura-Oprescu.

Peste 3,8 milioane de pensionari vor avea pensiile mărite de luna viitoare, conform noii legi a pensiilor. Este vorba de 83% dintre pensionarii din sistemul public de pensii. Există creşteri ale pensiilor de la 1% la 100%!

În 2024, cei mai mulţi dintre pensionari au beneficiat de două majorări: prima majorare la 1 ianuarie 2024 și a doua majorare la 1 septembrie 2024 .

La începutul anului au crescut toate pensiile ca urmare a creşterii punctului de pensie cu 13,8% de la 1.785 lei la 2.032 lei.

Vezi și: Pensii septembrie 2024. Data la care intră mai mulți bani pe card pentru milioane de români