- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acești români primesc bani de la stat. Vor intra pe card în maxim 3 luni!

03 Sep, 20:16 • Preda Silvia
Bani de la stat. Plata ajutorului se face în termen de 3 luni de la data depunerii cererilor de plată.
Acești români primesc bani de la stat. Vor intra pe card în maxim 3 luni!

Se dau bani de la stat. 760,24 milioane de lei pentru programul pentru şcoli al României, pentru anul şcolar 2024 – 2025. Fondurile sunt alocate pentru distribuirea gratuită către elevi de fructe şi legume, lapte şi produse din lapte, produse de panificaţie, precum şi pentru derularea unor măsuri educative aferente, anunță APIA.

Conform unui comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), din suma menţionată,

  • 96,17 milioane lei se alocă pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38,16 milioane lei pentru derularea măsurilor educative aferente
  • 370,67 milioane lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38,16 milioane lei pentru derularea măsurilor educative aferente
  • 217,06 milioane lei pentru acordarea gratuită de produse de panificaţie.

În anul şcolar 2024-2025 vor beneficia prin Program de fructe şi legume proaspete, lapte şi produse lactate şi măsuri educative aferente acestor produse, 1.908.231 preşcolari din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum şi preşcolari şi elevi incluşi în învăţământul special.

Citește și: Vestea momentului pentru români! Vor primi beneficii extrasalariale mai bune

Bani de la stat. Se trimit pe card în maxim 3 luni
Bani de la stat. Se trimit pe card în maxim 3 luni

Solicitanţii sprijinului financiar trebuie să trimită cerere de plată

Solicitanţii sprijinului financiar din FEGA pentru furnizarea fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate şi derularea măsurilor educative aferente (consiliile judeţene şi/sau consiliile locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti) transmit la Centrele APIA, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei, cereri de plată, la sfârşitul fiecărui an şcolar, în termen de trei luni de la sfârşitul perioadei pe care o vizează”, se arată în comunicat.

Solicitantul de ajutor financiar din FEGA are obligaţia de a verifica activitatea instituţiilor de învăţământ beneficiare privind înregistrarea în sistemul informatic a numărului de preşcolari şi elevi prezenţi la cursuri, precum şi a numărului de porţii consumate pe parcursul unei zile de şcoală şi a perioadei cererii de plată, conform catalogului şcolar.

Bani de la stat. Plata ajutorului se face în termen de 3 luni de la data depunerii cererilor de plată

Plata ajutorului financiar din FEGA se face de APIA în termen de 3 luni de la data depunerii cererilor de plată, cu încadrarea în sumele alocate cu această destinaţie. Dacă până la data efectuării plăţilor au fost declanşate anchete administrative care nu au fost finalizate, termenul de 3 luni se prelungeşte până la încheierea anchetelor administrative.

Vezi și: Bucurie pentru milioane de români! Lista veniturilor care vor aduce bani în plus la pensie