- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea București în 2024. Viitorii studenți trebuie să aibă neapărat asta

13 Jul, 10:31 • Toma Anca
Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea București în 2024. Examenul de Bacalaureat s-a încheiat, iar cei care l-au promovat se pot înscrie la facultate. Pe toate site-urile universităților din întreaga țară sunt afișate toate detaliile, inclusiv tipul de cerere necesar.
Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea București în 2024. Viitorii studenți trebuie să aibă neapărat asta

Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea București în 2024. Cei care vor să urmeze una dintre facultățile de la Universitatea din București trebuie să prezinte documentele de mai jos.

Actele necesare pentru înscrierea la Universitatea București în 2024

Acte și documente necesare pentru înscrierea Universitatea din București în 2024:

  • Fișă-tip de înscriere: Completată online sau fizic, conform metodologiei fiecărei facultăți (depusă în dosarul fizic).
  • Diploma de Bacalaureat: În original sau copie certificată conform cu originalul, sau adeverință eliberată de instituția de învățământ (pentru promoția 2024) menționând media generală, notele la examene, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma. În unele cazuri, datele pot fi preluate prin Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR).
  • Certificatul de naștere: Copie scanată.
  • Diplome de olimpic: Obținute în perioada liceului, dacă este cazul.
  • Adeverință medicală: Scanată, demonstrând aptitudinea pentru facultatea dorită.
  • Trei fotografii tip B.I. / C.I.
  • C.I. sau pașaport
  • Chitanță de plată a taxei: Sau dovada achitării online a taxei de înscriere.
  • Recomandare pentru minorități naționale: Pentru programele de studii care nu există în limba minorității respective.
  • Documentul de recunoaștere a studiilor: Efectuate în afara României, conform legislației în vigoare.

Citește și: Codul drepturilor și obligațiilor studentului, lansat în dezbatere de Ministerul Educației. Respectarea acestuia, monitorizată de fiecare universitate în parte

O universitate din România a intrat în topul mondial

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) reprezintă o prestigioasă instituție de învățământ superior de stat localizată în Sibiu, care are rădăcini ce se întind pe o perioadă de peste 225 de ani în istoria învățământului superior sibian. Deși universitatea independentă a luat naștere în anul 1990, tradiția educațională din Sibiu este una bogată și semnificativă.

ULBS și-a propus întotdeauna să ofere un învățământ de înaltă calitate, în conformitate cu standardele reglementate de Uniunea Europeană. Unul dintre principalele obiective strategice ale universității este să ofere absolvenților săi o recunoaștere academică și profesională la nivel internațional. În cadrul ULBS, se promovează specializări unice în contextul academic românesc, iar calitatea învățământului este susținută de un grad de încredere ridicat, ceea ce confirmă angajamentul universității în îmbunătățirea procesului educațional. (Citește AICI mai multe detalii)