Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat pe pagina sa de Facebook că acțiunea de sprijin a companiilor care produc valoare adăugată în România va continua, pentru că este o industrie care aduce un aport în PIB de peste 25%.
„Investește românește trebuie să devină o realitate în cel mai scurt timp prin investiții susținute și de Guvern în industria din România.
O industrie care aduce un aport în PIB de peste 25%, procent care ne situează peste media Uniunii Europene, aport despre care foarte puțini vorbesc și mult mai puțini au fost deciși să îl sprijine și să îl dezvolte.”, a scris ministrul în postare.
Te-ar mai putea interesa și: Chinezii de la BYD au ales o țară vecină României pentru o investiție de miliarde. Unde va fi construită prima lor fabrică de mașini electrice din Europa
Acesta a mai spus că există un real motiv de mândrie în ceea ce privește industria și produsele realizate în țara noastră. De exemplu, șantierul Naval Constanța se clasează pe primul loc în Europa și pe locul 3 în întreaga lume la construcția de tancuri petroliere și chimice, de ultimă generație. Adrian Câciu, alături de Marcel Ciolacu și Simona Bucura Oprescu, au făcut astăzi o vizită pentru a analiza lucrările de pe acest șantier.
„România produce la standarde înalte și este competitivă la nivel mondial. Avem motive să ne mândrim cu industria și cu produsele fabricate în România.
Șantierul Naval Constanța, unde azi împreună cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, ne-am aflat în vizită guvernamentală, se situează pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume la construcția de tancuri petroliere și chimice, de ultimă generație.
Vom continua acțiunea de sprijin a companiilor care produc valoare adăugată în România prin scheme de ajutor de stat, prin finanțări europene sau programe naționale sectoriale pentru că doar așa România se va dezvolta sustenabil și structural”, a mai transmis Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în postarea sa de pe Facebook.
Vezi mai multe știri: Antreprenori români, nemulțumiți de e-Factură. Ei acuză că platforma e greu de folosit, e costisitoare și nici nu combate evaziunea fiscală