Noul director general al grupului bancar francez Societe Generale SA, Slawomir Krupa, a avertizat că este posibil ca unele activități ale băncilor din țară să fie diminuate și chiar vândute, informează economica.net. Totul s-ar putea întâmpla în cadrul unei strategii care va fi prezentată luna viitoare.
Slawomir Krupa a declarat că toate liniile de activitate ale Societe Generale „trebuie să aibă sens din perspectiva creării de valoare pe termen lung”, atunci când a fost întrebat despre posibile vânzări, la o întâlnire cu analiștii. Noul director general al companiei a afirmat că o cerință pe care activitățile de business din portofoliu trebuie să le îndeplinească se referă la atingerea unui cost al capitalului propriu.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: BRD refuză simularea pentru un credit ipotecar propus de ANPC. Instituția bancară: matematic nu este posibil
„Atingerea unui cost al capitalului propriu, în mod sustenabil, este o cerinţă de bază pe care activităţile de business din portofoliul nostru trebuie să o îndeplinească”, a mai spus Krupa.
Noul CEO al Societe Generale nu a precizat care sunt afacerile care nu îndeplinesc la momentul actual standardul. Analistul care i-a adresat întrebarea a menționat însă prezența companiei în Africa și România.
Declarațiile lui Krupa oferă mai multe informații despre strategia pe care ar urma să o prezinte în data de 18 septembrie. El a fost numit în postul de CEO la sfârșitul lunii mai. Anterior, noul director general al companiei a spus că vrea să îmbunătățească procesul de alocare a capitalului.
În tot acest timp, președintele băncii, Lorenzo Bini Smaghi, a spus că vrea ca Krupa să îmbunătățească prețul acțiunilor Societe Generale, care a înregistrat cele mai slabe performanțe după criza financiară, în comparație cu toate marile bănci franceze.
Societe Generale a finalizat acorduri care au vizat vânzarea a patru dintre subsidiarele din Africa, în ultimele luni, și de asemenea, a cincea subsidiară este pusă sub revizuire. Krupa a mai sugerat că noua strategie va avea în vedere și diferite măsuri pentru a reduce costurile companiilor.
„Încercăm deja să facem tot ce putem pentru a ţine sub control impactul inflaţiei, să ţinem sub control baza noastră de costuri, însă răspunsuri mai ample vor veni în septembrie. Însă dacă întrebarea este există loc pentru o mai mare eficienţă? răspunsul este da”, a spus Slawomir Krupa.
BRD face parte din grupul Societe Generale în România. Compania are 117.000 de angajați în 66 de țări și 25 milioane de clienți la nivel mondial. BRD – Group Societe Generale operează o rețea de 441 unități și este cea de-a treia cea mai mare bancă din piața locală.
Citește și despre următorul subiect: Vești bune pentru Pilonul II de pensii al BRD. Valoarea fondurilor a crescut. Cifrele tind să fie din ce în ce mai mari