- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Actul obligatoriu pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case. Se schimbă legea!

07 Aug, 18:16 • Preda Silvia
Se schimbă legea! Sunt anunțate schimbări importante pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case.
Actul obligatoriu pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case. Se schimbă legea!

Se schimbă legea pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului lucrează la propuneri legislative pentru combaterea închirierii pe platforme on-line a structurilor neclasificate din turism, a anunţat, recent, ministrul Ştefan Radu Oprea.

M-am întâlnit cu partenerii din Consiliul Consultativ al Turismului pentru a discuta provocările pe care le au în acest moment.

O preocupare pentru hotelieri este combaterea fenomenului închirierii pe platforme on-line a structurilor neclasificate. Avem în lucru propuneri legislative pentru combaterea acestora.

Discutăm împreună toate ideile, pentru că hotelierii simt concurenţa neloială, însă rezultatul trebuie să fie unul echilibrat, care să susţină dezvoltarea turismului în România”, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Se schimbă legea pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case

Cei care vor să îşi posteze locuinţele pe platforme precum Booking sau Airbnb au nevoie de un act de la stat, după schimbările legislative. Persoanele fizice vor trebui să obţină un certificat de clasificare pentru un număr total de maximum 7 spații de cazare, cu o capacitate maximă de 14 locuri, scrie bugetul.ro.

Citește și: O altă controversă legată de chiriile din Cluj. Cât a cerut o femeie pentru închirierea unui spațiu gol pe toată perioada UNTOLD

Legea se schimbă. Ministrul Economiei a anunţat regulile noi pentru românii care vor să închirieze apartamente sau case

Sursa citată arată că în ceea ce priveşte activitatea de alimentaţie publică desfăşurată în gospodăria proprie, proprietarii vor putea solicita un astfel de act pentru o capacitate maximă de 15 locuri. Este vorba despre punctele gastronomice locale.

Românii care nu vor obţine actul acesta nu vor putea promova apartamente sau case prin diverse canale de publicitate, inclusiv online și social media.

Explozie pe piața imobiliară din România! Cu cât s-au scumpit chiriile în 2024

Prețurile chiriilor sunt în continuă ascensiune, deja de mai multă vreme. Pare că de la lună la lună există majorări semnificative.

În București, prețurile medii pentru chirii au înregistrat cea mai mare creștere în categoria apartamentelor cu trei camere.

Garsonierele au fost închiriate, în luna martie 2024, cu un preț minim de 200 de euro, ajungând până la 500 de euro, în funcție de diferiți factori precum locația și facilitățile oferite.

Vezi și: Cum a evoluat piața chiriilor din România! Care sunt cele mai luxoase și mai scumpe cartiere din București și Cluj