Aderarea Bulgariei, dar și cea a României ese o problemă din ce în ce mai des discutată și sunt efectuate foarte multe întruniri pentru a ptea ajunge la un consens. Ttuși, președintele statului român pare a fi mult mai rezervat față de această problematică ce se așteaptă a fi rezolvată. Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, în cadrul Comunității Politice Europene de la Granada, Spania a purtat discuții cu liderii europeni cu privire la aderarea statului său la Spațiul Schengen, precum Rador Radio România a comunicat, conform celor furnizate de știripesurse.ro.
Citește mai multe despre: Sondaj. Mai bine de 50% dintre români vor un conflict între România și Austria, dacă Nehammer va vota din nou împotriva aderării la Schengen
Este cunoscut faptul că Olanda (Țările de Jos) și Austria sunt cele două state care și-au arătat dorința de a nu lăsa cele două state, Bulgaria și România, să adere la Spațiul Schengen. Șeful executivului de la Sofia a decis să aibă o întâlnire cu Mark Rutte, care este Prim-Ministrul Țărilor de Jos. Acesta dorește să se plieze și pe ceea ce își dorește populația sa, întrucât nu a purtat întâlniri doar cu ceea ce ține cu statul Țările de Jos, ci și cu Președintele Comisiei Eurpene, Ursula Von Der Leyen, cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cu mulți alți premieri.
„Bulgaria va primi sprijin puternic pentru aderarea sa la Spaţiul Schengen, dacă îşi va îndeplini sarcinile până la sfârşitul anului”, mesaj primit de premierul Bulgariei î=n urma întâlonirilor pe care acesta le-a susținut, conform știripesurse.ro.
Odată cu ultimele evenimente deprinse de Bulgaria, care a început să ia măsuri, România a fost pusă în probleă, iar Iohannis a fost întrebat în legătură cu soluționarea pe care el o are de gând. Mai mult decât atât, Bulgaria a primit promisiuni deaderare, astfel, îndeplinindu-și sarcinile și obligațiile pe care le are față de aderarea la Spațiul Scengen, aceasta va avea acordul total.
„Este posibil să avem o discuție complet informală. Până acum n-am avut-o. S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migrație. Sincer, progresul obținut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaștem, față de nimic, ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază și pozițiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic.
Acum avem o bază mai degrabă tehnică și ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aș numi majore. Și atunci nu cred că acest pas care s-a făcut acum pe așa-numitul pact pe migrație va schimba poziția Austriei. Este nevoie de mai mult, este nevoie de mai multe negocieri și sper ca acestea să se facă și să dea roade”, a declarat Klaus Iohannis în urma întrebărilor care i-au fost adresate, conform știripesurse.ro.
Citește mai multe despre: Austria a găsit un alt motiv pentru a bloca aderarea României la Schengen. „Pentru asta ne luptăm astăzi!”