Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit o rețetă inedită de focaccia. De-a lungul timpului, Adi Hădean a transformat preparatele în adevărate opere de artă, reușind să adune în jurul lui o comunitate de iubitori ai gastronomiei. Conturile sale de socializare s-au transformat în reviste culinare, iar el dezvăluie ori de câte ori are ocazia cum putem ajunge la gătirea unor preparate perfecte. Recent, el a dezvăluit o rețetă de focaccia pas cu pas, notează KFetele.
Citește și: Rețeta de eclere cu vanilie, frișcă și zmeură a Roxanei Blenche. ”Sunt senzaționale”
De fiecare dată, Adi Hădean reușește să își surprindă fanii cu rețetele postate pe rețelele de socializare. De această dată, celebrul bucătar a împărtășit cu fanii o rețetă de focaccia. El a explicat care sunt ingredientele de bază de care avem nevoie, dar și cât trebuie să stea aluatul la dospit. Iată lista ingredientelor necesare:
“Uitați-vă ce bule a făcut, asta înseamnă că e dospit suficient de mult, un aluat dospit peste noapte. Până la urmă, nu-i altceva decât o pâine. O pâine turtită, crescută mai mult sau mai puțin, făcută în Italia după mai multe rețete cu specific local. Aluatul de bază e simplu și asemănător în cele mai multe dintre variante (apă, făină, sare, drojdie, ulei de măsline), sunt mici diferențe la tehnică și destul de multe și variate la adaosuri (plante aromatice, legume, mirodenii, brânzeturi sau mezelărie). Aluatul seamănă cu cel de pizza (sau de pâine) și conține: 1 kilogram de făină albă, 12 grame de drojdie uscată, 10 grame de sare, 10 grame de zahăr, 120 ml ulei de măsline și 550 de mililitri de apă. Aluatul se frământa astfel: amestecă făina cu drojdia, sarea și zahărul (poți să le cerni împreună printr-o sită cu ochiuri mai mari, aerarea ajută). Adaugă apa și uleiul și frământă 6-8 minute.Lasă la dospit de seara până dimineața, în frigider. 35-40 de minute la 180 de grade, pentru coacere, în principiu. Suportă și temperaturi mai mari, da’ zic să nu complicăm treaba. Asta e focaccia după ce a stat 35 de minute la cuptor. Am mai lăsat-o 20 de minute să se răcorească puțin, s-a răcit și forma de copt.”,
a spus acesta în mediul online.
Citește și: Rețetă delicioasă. Tort Kinder, perfect pentru momentele petrecute alături de cei dragi