- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio cozi la graniță cu Bulgaria! Care sunt modificările pregătite pentru turiștii români

20 Aug, 13:35 • Cornel Ghimeșan
În ultimele luni, lucrările de reabilitare a Podului Prieteniei au condus la o modificare majoră a fluxului de trafic între România și Bulgaria. În această perioadă, Durankulak a devenit principalul punct de trecere pentru călătorii și turiștii români, iar coziile de la graniță au atins niveluri considerabile. Din acest motiv, Bulgaria ia în calcul o serie de modificări pentru fluidizarea traficului.
Adio cozi la graniță cu Bulgaria! Care sunt modificările pregătite pentru turiștii români

Ministrul interimar al Turismului din Bulgaria, Evtim Miloshev, a anunțat recent că există posibilități de a extinde benzile de circulație la punctul de trecere a frontierei Durankulak, ca urmare a creșterii semnificative a traficului în această zonă. Conform declarațiilor sale, actuala situație de la Durankulak a devenit o problemă majoră din cauza lucrărilor de renovare a Podului Prieteniei, ceea ce a transformat acest punct de trecere într-o opțiune principală pentru călătorii între România și Bulgaria. Miloshev a menționat că această soluție este momentan doar o propunere, dar se desfășoară discuții cu instituțiile competente pentru a evalua și implementa posibilitățile de extindere a infrastructurii.

„Există posibilități de a mări benzile de circulație la punctul de trecere a frontierei Durankulak”, a declarat ministrul interimar al Turismului din Bulgaria, Evtim Miloshev.

Citește și: Diferență enormă de preț la sucuri, în Bulgaria! Cât costă o sticlă de Pepsi la vecini

Durankulak a câștigat în importanță în acest an, în special datorită faptului că numărul de turiști români a crescut considerabil. În mod tradițional, turiștii din România aveau opțiunea de a traversa granița prin podurile de peste Dunăre 1 și 2, dar în contextul lucrărilor de renovare a Podului 1, Giurgiu-Ruse, fluxul de turiști a fost redirecționat către Durankulak. Aceasta a dus la o creștere bruscă a numărului de persoane care trec prin acest punct de frontieră, iar cozile formate sunt adesea foarte lungi și incomode.

Miloshev a subliniat că sezonul estival din acest an a fost unul dintre cele mai de succes de până acum, datorită în parte fluxului mare de turiști. Renovarea Podului 1, care a început în această vară, este așteptată să dureze o perioadă îndelungată, iar până atunci, Durankulak va rămâne principalul punct de trecere pentru mulți dintre cei care călătoresc între România și Bulgaria.

În contextul acestei situații, autoritățile bulgare sunt în căutarea soluțiilor pentru a gestiona mai eficient traficul și a reduce timpul de așteptare pentru turiști. Extinderea benzilor de circulație ar putea reprezenta un pas important în această direcție, contribuind astfel la fluidizarea traficului și îmbunătățirea experienței călătorilor. Miloshev a asigurat că toate măsurile necesare vor fi luate pentru a răspunde cerințelor actuale și a facilita călătoriile internaționale în această perioadă aglomerată.

Citește și: Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult