Adio cursurilor din online! Academia de Studii Economice din Capitală a anunțat, pe propriul site, că în anul universitar 2022-2023, care începe luni, 26 septembrie, organizarea și desfășurarea activităților didactice (…) se va realiza cu prezența în campus”. Deși studenții au cerut, de mai multe ori, să studieze de acasă, conducerea universității a luat decizia oficială.
În acest context, reprezentanții instituției au transmis pentru Edupedu.ro că activitățile didactice se vor desfășura, cu foarte puține excepții, exclusiv față în față.
„Mesajul nostru este că învățarea se face doar în amfiteatru și în sala de seminarii”, potrivit acestora.
Mai citește și: Mamele și nou-născuții din familii vulnerabile primesc un nou ajutor financiar. Anunțul a fost făcut oficial
Academia de Studii Economice din București, cunoscută după numele de ASE, este o instituție publică de învățământ superior din București, România, fondată în anul 1913, la care studiază mii de români, studenți care anul acesta își pot lua adio complet de la studiul online.
Reiterăm faptul că în luna august a acestui an, agenția care se ocupă de standardele în învățământul superior, ARACIS, a acceptat oficial standardele pentru predarea online în universități. În acest sens, instituția a stabilit că, la ciclul de licență, până la 50% din cursuri și 25% din activitățile practice pot fi online; la master și studii doctorale – maxim 60% online pentru activități de învățare-predare, maxim 35% pentru activități practice și cercetare.
Pe marginea acestei decizii, mai multe universități din România au anunțat, la rândul lor, fie la nivel general, fie detaliat, cum vor desfășura activitățile în noul an. Între altele, Universitatea din București a decis, încă de acum câteva zile, că activitățile online, la nivel de licență, nu trebuie să depășească 25% din totalul activităților.
În schimb, la Iași, universitatea a anunțat de curând că toate studiile vor fi față în față. În restul universităților mari din România urmează să se organizeze ședințe de consiliu prin care să se decidă modul în care se va studia în noul an. Cel mai probabil, majoritatea studenților din România vor reveni la învățământul față în față, deci vor spune adio la cursurile făcute acasă, în confortul propriu.
Citește și: Volkswagen ar putea să se retragă din Europa de Est. Criza gazelor joacă un rol important în această decizie