Admitere Pompieri 2024. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează concurs de admitere pentru tinerii care îşi doresc o carieră în domeniul situaţiilor de urgenţă, transmite Antena 3 CNN.
În România, există două instituţii de învăţământ care sigură formarea şi perfecţionare celor care îşi doresc o carieră militară în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Admiterea în cazul ambelor forme de învăţământ se face numai prin concurs. Astfel, cei care îşi doresc o carieră militară în domeniul situaţiilor de urgenţă, pot afla care sunt actele necesare pentru înscriere, ce taxă se achită, dar şi când au loc examenele.
În 2024, la admiterea pentru Academia de Poliţie se pot înscrie absolvenții de liceu care au diplomă de Bacalaureat sau echivalentă, cât şi absolvenții studiilor efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației.
La Admitere Pompieri 2024 pot candida atât agenții de poliție/maiștri militari/subofițerii, cât și ofițeri de poliție/ofițeri, personal MAI, inclusiv absolvenți ai studiilor universitare în domeniul ordine și siguranță publică, care dețin autorizații de acces la informații clasificate.
Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” asigură formarea şi perfecţionarea cadrelor cu studii superioare „Instalaţii pentru construcţii – pompieri” pentru unităţiile operative pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în 2024 se organizează şi la Facultatea de Pompieri, specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri” cu durata de 4 ani, învățământ cu frecvență.
Admiterea la studii universitare de licență, în facultățile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, se face doar prin concurs. Acesta este organizat și se desfășoară pe facultăți, în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare și cu Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, aprobat de Senatul Universitar.
Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor două discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat, pe discipline, iar timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.
Citește și: Comisia Europeană oferă României peste 200 milioane euro pentru a-și schimba trenurile
Unii candidaţii pot fi admişi fără să dea examen la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar înscrierea lor se face pe locurile finanţate de la bugetul de stat. Aceştia trebuie să promoveze proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și examinarea medicală.
În plus, trebuie să îndeplinească și celelalte condiţii legale şi criteria specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.
În vederea participării la concursul de Admitere Pompieri 2024, toţi candidaţii sunt obligaţi să achite o taxă de înscriere la concurs, în valoare de 450 lei.
Plata taxei pentru Admitere Pompieri 2024 se face exclusiv online, prin virament bancar sau transfer online, în perioada 22-29 iulie 2024.