Școala de Poliție de la Câmpina organizează în perioada aprilie – iunie 2023 concursul de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Așa cum relatează ziare.com, înscrierea se termină pe data de 15 mai, iar la fel de bine, rezultatele finale ale admiterii vor fi publicate până la data de 30 iunie.
Concursul de admitere pentru o nouă promoție de elevi este organizat în perioada aprilie – iunie 2023 la Școala de Poliție de la Câmpina. Ultimele informații arată că 1.340 locuri sunt disponibile pentru această sesiune, care cuprinde mai multe etape pe care candidații trebuie să le parcurgă, pentru a fi admiși.
Dosarele de recrutare se depun până la data de 15 mai (inclusiv), în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00, la sediile inspectoratelor din județele de domiciliu sau la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova din Ploiești. Candidații trebuie să știe că evaluarea psihologică are loc până la data de 15 mai și va fi realizată de către ofițerii specialiști din cadrul MAI.
Totodată, persoanele recrutate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova vor susține proba eliminatorie de evaluare a performanțelor fizice la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, în perioada 19 – 24 mai. Pe data de 27 mai se va susține proba de evaluare a cunoștințelor scrise, iar la fel de bine, la aceasta vor participa doar candidații care au promovat la performanțele fizice.
Te-ar putea interesa și: Întrebarea de care se lovesc cei mai mulți oameni la interviurile de angajare din România. Din cauza ei, 90% dintre candidați renunță pe loc!
Ultima etapă este examinarea medicală, care va fi efectuată în perioada 31 mai – 29 iunie 2023. Candidații vor fi chemați în ordinea descrescătoare a notelor finale pe care le-au obținut. Rezultatele finale ale admiterii vor fi publicate până la data de 30 iunie, pe site-ul oficial al unităților de învățământ.
În ceea ce privește proba scrisă, candidații trebuie să știe să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Potrivit ultimelor informații publicate de site-ul Poliției Române, bibliografia obligatorie este alcătuită din: Constituția României, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Legea privind statutul cadrelor militare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului, printre multe altele. Mai mult decât atât, pe lângă legislația specifică, candidații trebuie să răspundă la o serie de întrebări în limba română și o limbă străină la alegere, precum engleză sau franceză.
Vezi și: Angajări 2023. Salariu de 3.000 de lei net pentru candidații care știu să pregătească sandvișuri