Ministrul Adrian Câciu a anunțat că, în luna octombrie, va fi distribuită o nouă tranșă de tichete sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei, ca parte a unui program guvernamental de sprijin pentru categoriile vulnerabile din România. Sunt destinate să ajute persoanele cu venituri reduse să facă față creșterii costurilor de trai și să își asigure nevoile alimentare de bază, potrivit Antena 3 CNN.
Se majorează plafonul de eligibilitate pentru aceste tichete. Până acum erau eligibile persoanele cu venituri mai mici, însă Guvernul a decis să ridice pragul veniturilor până la 2.210 lei, pentru a include un număr mai mare de beneficiari.
Mai multe familii și persoane vulnerabile vor avea acces la acest ajutor.
Te-ar mai putea interesa și: DigiLocal 2024. Cine sunt primii 1.000 de beneficiari care pot încasa vouchere de 250.000 de lei de la stat
foto: vouchere alimente
Adrian Câciu a menționat că această nouă tranșă va ajunge la aproximativ 2,6 milioane de cetățeni, care vor primi sumele direct pe cardurile sociale.
Programul de acordare a tichetelor sociale a fost lansat cu scopul de a atenua efectele negative ale crizei economice și ale inflației, oferind sprijin direct celor mai afectați de aceste probleme.
„Tot pentru luna octombrie avem o nouă tranşă pentru tichetele sociale, dacă vreţi renumitele vouchere pentru alimente, de 250 de lei.
Am majorat şi plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranşă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetăţeni”, a declarat Adrian Câciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.
Adrian Câciu a explicat că voucherele de energie, finanțate inițial din exercițiul financiar 2014-2020, au fost modificate, în colaborare cu Comisia Europeană pentru a răspunde situațiilor din 2022 și 2023.
În ceea ce privește anul 2025, Guvernul pregătește măsuri de sprijin pentru încălzire, gestionate de Ministerul Energiei și Ministerul Muncii, pentru a ajuta persoanele vulnerabile să treacă cu bine peste iarnă.
„În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020. A fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023.
Pentru 2025 avem partea ajutor de încălzire şi legislaţia pe care o gestionează Ministerul Energiei, respectiv Ministerul Muncii astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin acolo unde este nevoie pentru a trece peste iarnă cu bine”, a explicat Adrian Câciu.
Te-ar mai putea interesa și: Vouchere în valoare de 350 de euro. Cine sunt românii care pot avea parte de acestea