- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!

26 Sep, 21:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministerul Investițiilor a lansat Ghidul solicitantului pentru Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești, prevăzut prin OUG 29/2024. Adrian Câciu a anunțat alocarea a 2,7 miliarde de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031.
Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!

Ghidul solicitantului pentru Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești, aprobat prin OUG 29/2024, a fost lansat în dezbatere publică. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că vor fi alocate 2,7 miliarde de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, potrivit Antena 3 CNN.

„Investiţii de 2,7 miliarde euro în infrastructura spitalicească prin Programul naţional de investiţii în infrastructura unităţilor spitaliceşti.

A fost pus în dezbatere publica Ghidul Solicitantului pentru Programul Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti, aprobat prin OUG 29/2024.

Propunerile şi observaţiile pot fi transmise pe adresa de email [email protected] până la data de 10.10.2024, data încheierii procesului de consultare publică”, a scris Adrian Câciu, joi seara, pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Câciu dă vestea: Guvernul Ciolacu accelerează absorbția fondurilor europene pentru 2021-2027!

foto: Adrian Câciu

Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!

Adrian Câciu a mai menționat că aloarea programului derulat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) în perioada 2024-2031 este de 13,25 miliarde de lei, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale, suma fiind distribuită astfel:

  • 2,1 miliarde de lei, pentru categoriile de investiţii în spitale orăşeneşti şi municipale/municipale de urgenţă
  • 7,8 miliarde de lei lei, pentru categoriile de investiţii in spitale judeţene/judeţene de urgenţă, spitale de specialitate, spitale clinice şi clinice de urgenţă
  • 100 de milioane de lei pentru asistenţă tehnică alocaţi de la bugetul de stat, reprezentând 1% din valoarea programului
  • 500 de milioane de lei pentru investiţii in unităţi sanitare finanţate prin proiecte derulate prin Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 şi prin Programul operaţional regional 2014-2020, care au fost declarate nefuncţionale/nefinalizate

Ministerul Sănătății a anunțat o alocare de 3,25 miliarde de lei pentru investiții în unitățile sanitare publice, care vor fi finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Această sumă se adaugă programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, lansat recent în dezbatere publică printr-o Ordonanță de Urgență (OUG 29/2024).

În cadrul acestui program, valoarea maximă a unui proiect este stabilită la 2 miliarde de lei pentru spitale județene și județene de urgență, spitale de specialitate și spitale clinice și clinice de urgență. Pentru spitalele municipale, suma maximă disponibilă este de 350,5 milioane de lei, iar pentru spitalele orășenești, aceasta se ridică la 250 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și: Cât a costat cel mai important proiect de apă potabilă din România. Adrian Câciu: „A fost nevoie inclusiv de schimbarea legislației”