- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu dă vestea: Guvernul Ciolacu accelerează absorbția fondurilor europene pentru 2021-2027!

25 Sep, 18:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Adrian Câciu a anunțat că Guvernul Ciolacu a accelerat absorbția fondurilor europene pentru perioada 2021-2027. 368 de proiecte sunt lansate și 58% din fonduri deja disponibile.
Adrian Câciu dă vestea: Guvernul Ciolacu accelerează absorbția fondurilor europene pentru 2021-2027!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a vorbit despre progresele Guvernului Ciolacu în absorbția fondurilor europene din exercițiul financiar 2021-2027. După o perioadă inițială în care nu exista niciun proiect demarat pe acest cadru, guvernul a lansat 368 de apeluri de proiecte, cu 58% din fonduri deja disponibile pentru beneficiari.

Te-ar mai putea interesa și: Bani pentru o categorie de români. Adrian Câciu anunță alocarea a 6% din PIB

foto: Adrian Câciu

Adrian Câciu dă vestea: Guvernul Ciolacu accelerează absorbția fondurilor europene pentru 2021-2027!

De la zero contracte s-a ajuns la proiecte în valoare de 20 de miliarde de euro, iar plățile efectuate au depășit 1,4 miliarde de euro, cu o țintă de peste 2 miliarde până la sfârșitul anului.

Pe lângă aceste realizări, România a finalizat și exercițiul financiar 2014-2020 cu o rată de absorbție de peste 99%, salvând astfel 6 miliarde de euro care erau în pericol de a fi pierduți. Ministrul a remarcat că toate aceste măsuri au fost necesare pentru a stimula dezvoltarea economică a României și a asigura accesul la investiții în infrastructură, educație, sănătate și mobilitate urbană.

Câciu a precizat că, în ciuda provocărilor din trecut, guvernul actual a creat o perspectivă clară pentru absorbția completă a fondurilor europene până în 2027. Investițiile în infrastructură (drumurile, spitalele și rețelele de apă) sunt deja în derulare, subliniind un angajament ferm față de dezvoltarea României.

Ministrul a acuzat, totodată, că există distorsionări ale realității cu scop electoral, dar a insistat că progresele sunt evidente și vizibile pentru cetățeni, care nu mai pot fi dezinformați.

„Tot ce facem este pentru România și pentru români. Prezentul este întotdeauna consecința trecutului. Am fi fost mai bine, dacă, în trecut, exista aceeași abordare aplicată!

Am recuperat mult, dar cel mai important este ca am creat perspectiva ca fondurile 2021-2027 sa fie absorbite integral pana in 2027 si nu pana in 2029.

Dincolo de cifre și de bătălii sterile: mii de șantiere sunt deschise cu banii din exercițiul financiar 2021-2027. Investiții în școli, spitale, drumuri, mobilitate urbană, gaze, apă, canalizare, infrastructura de transport, energie etc.

Românii nu pot fi mințiti! De această dată, totul este la vedere! Iar investițiile sunt la un nivel record pentru România”, a scris, miercuri, oficialul român pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Cât a costat cel mai important proiect de apă potabilă din România. Adrian Câciu: „A fost nevoie inclusiv de schimbarea legislației”