- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” a fost modernizat. De când vor putea turiștii să ajungă la Tulcea cu avionul

28 May, 10:26 • Alexe Raluca
Lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional „Delta Dunării” din Tulcea sunt gata. Investiția s-a ridicat la 180 de mișioane de lei, lucrările desfășurându-se pe doi ani.
Aeroportul Internațional „Delta Dunării” a fost modernizat. De când vor putea turiștii să ajungă la Tulcea cu avionul

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea are o nouă înfățișare, după doi ani de lucări de modernizare. Încă din 2016, Consiliul Județean Tulcea a alocat 70 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii aeroportuare, prin intermediul a patru proiecte finanțate prin fonduri europene.

Citește și: Cele mai mari aeroporturi din lume pentru anul acesta: Unde să călătorești în 2024

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea a fost modernizat

Aeroportul proaspăt modernizat ar putea să își primească primii turiști în luna septembrie a acestui an. Discuțiile despre redeschiderea porții interne sunt deja în desfășurare, potrivit candidatului PSD pentru șefia Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Eu știu că este o întreagă discuție și pe acest aeroport, că n-au aterizat avioane, că n-au venit avioane, nu sunt pasageri. Nu puteau să vină. Mă rog, sunt răutăți locale, spun eu. Ca să ai legitimitatea să aduci o cursă cu pasageri, în primul rând trebuie să fii validat de Autoritatea Aeronautică Europeană care spune dacă îndeplinești condiționalitățile. Nu puteam să avem aeroport, dacă n-aveai terminal, dacă nu aveai pistă, dacă nu aveai dotări, dacă nu aveai cum să spun toate dotările pentru siguranță”, a spus Horia Teodorescu, la Antena 3 CNN.

Horia Teodorescu afirmă că aeroportul este pregătit pentru a putea face contracte pentru curse și că nu mai există nicio scuză a autorităților locale pentru a nu prilejui acest lucru.

„Acum nu mai aveam nicio scuză. Deci, din momentul ăsta, atât președintele Consiliului Județean, cât și aeroportul în sine, conducerea aeroportului, nu mai are nicio scuză dacă din septembrie nu încep să aducă avioane. Sunt discuții pentru charter, sunt discuții pentru curse regulate de linie”, a mai declarat candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Tulcea.

Citește și: Se construiește un nou aeroport în București! Noua poartă către Europa va deservi peste 11 milioane de pasageri în fiecare an