Călătorii nu renunță la zboruri! Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că traficul internațional a crescut cu 65% în prima parte a acestui an, la nivelul punctelor de trecere, confirmă stiripesurse.ro.
Primele informații prezentate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră arată că traficul internațional este cu 65% mai mare în prima parte a acestui an, la nivelul punctelor de trecere aeroportuare. Valorile de trafic înregistrate arată că peste 4.1 milioane de persoane au tranzitat prin punctele de control, concret, 2 milioane pe sensul de intrare, respectiv 2.1 pe cel de ieșire.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Aeroporturile din România atrag investiții de aproape 1 miliard de euro. ONV LAW a anunțat care sunt principalii beneficiari
„De la începutul anului şi până în prezent, valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei aeroportuare au fost de peste 4,1 milioane treceri persoane, aproximativ 2 milioane pe sensul de intrare şi 2,1 milioane pe sensul de ieşire.
În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2022, când valorile de trafic persoane înregistrate la aeroporturile internaţionale au fost de 2,4 milioane, în ansamblu se înregistrează o creştere cu 65%”, se arată în comunicatul transmis de IGPF.
Cel mai tranzitat aeroport a fost „Hendri Coandă” – Otopeni din Capitală, acolo unde peste 2.6 milioane de călători au trecut prin punctele de control pentru cursele internaționale. Clasamentul continuă cu Aeroportul din Cluj Napoca (490.000 treceri), Aeroportul Iași (280.000) și cel din Timișoara (aproximativ 180.000).
Compania aeriană din București a înregistrat o creștere record a traficului de persoane, față de perioada similară a anului trecut, mai exact, de 58%. În luna februarie a fost identificat cel mai intens trafic, atunci când peste 30.000 de pasageri au trecut prin punctele de control în mai puțin de 24 ore. Numărul pasagerilor care au utilizat porțile automate a fost de 216.400, dublu față de aceeași perioadă din 2022.
Polițiștii de frontieră semnalează că o creștere este înregistrată și la nivelul documentelor false sau falsificate. Numărul declarațiilor notariale care nu sunt autentice a fost triplat în perioada analizată. Concret, agenții au descoperit 201 infracțiuni de la începutul acestui an și până în prezent. Au fost aplicate peste 350 sancțiuni contravenționale, 300 dintre ele vizând doar nerespectarea regimului șederii persoanelor străine în România.
„O creştere semnificativă s-a înregistrat în cazul documentelor false sau falsificate, în perioada analizată triplându-se numărul declaraţiilor notariale false descoperite de către poliţiştii de frontieră pe sensul de ieşire, cu ocazia verificării documentelor de călătorie prezentate de însoţitorii minorilor”, se arată în comunicat.