- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerea care face furori în România. Restaurantele fără bucătari fac un profit uriaș: produse de peste 400.000 de euro au fost vândute doar într-o lună

07 Jul, 11:35 • Fundeanu Madalina
Restaurantele fără bucătari au cucerit România! Profitul este imens: produse de peste 400.000 de euro au fost vândute doar într-o lună!
Afacerea care face furori în România. Restaurantele fără bucătari fac un profit uriaș: produse de peste 400.000 de euro au fost vândute doar într-o lună

Un restaurant care servește mâncare gătită, dar nu are bucătari, face furori în România. Firma care se ocupă de producerea mâncării este din Brașov și distribuie preparatele către restaurantele din mai multe localități, reușind să scoată un profit uriaș. Afacerea se bucură de un real succes în prezent, dar a fost nevoie de ani întregi de cercetare și o investiție destul de mare pentru a putea atinge performanța, conform Bugetul.ro.

Restaurantele fără bucătari au cucerit România

Odată cu evoluția tehnologiei, a devenit posibilă prepararea mâncării gătite „ca la mama acasă” de aparate. O firmă numită Carmolimp a investit 300.000 de euro pentru a scăpa de bucătari, chefi și pentru a găsi rețeta perfectă a succesului. După 7 ani de cercetări intense, a venit cu 10 sortimente de ciorbe și 40 de variante de mâncare gătită.

Citește și: Cele mai periculoase alimente pe care le putem cumpăra din magazine. Avertismentul unui cercetător: E nevoie de avertismente ca pe pachetele de țigări

restaurante fără bucătari
restaurante fără bucătari

Produsele sunt distribuite direct către restaurantele din țară și au un termen de valabilitate de 21 de zile. Surprinzător, nu conțin conservanți. În plus, ca urmare a duratei lor mari de valabilitate, localurile fac o economie de aproximativ 60%. Mâncarea este livrată în ambalaje de unică folosință în numeroase locuri, inclusiv Oradea și Galați, mai noi. Acestea vor apărea și în mediul online, pe site-ul lor, pentru a putea fi comandate și devenind mai accesibile pentru clienți.

În prima lună de la lansarea pe piață, Carmolimp a făcut vânzări de mai bine de 400.000 de euro către localurile partenere. Familia Șoneriu din Brașov deține această firmă și ei sunt românii care au venit cu ideea inedită la noi în țară. În doar 30 de zile, nu doar că și-au recuperat toți banii investiți, dar au scos un profit de 100.000 de euro! După ce și-au dat seama ce succes răsunător au produsele lor, s-au decis să crească și capacitatea de producție, pentru a nu fi depășiți de cerere.

Peste 50% din sumele incredibil de mari provin de la restaurante și hoteluri de pe litoral. Deoarece există o criză majoră de personal în HoReCa, nu este un lucru surprinzător că multe localuri au adoptat ideea de a nu mai plăti un salariu bucătarului, ci de a cumpăra direct mâncarea gătită.

Vezi mai multe știri: Cât costă cel mai scump vin din România. Nu este pentru toate buzunarele! „Este o simbioză perfectă între fruct și note fine de tabac”