Afacerea inedită cu care un cuplu a reușit să se îmbogățească. Ana și Andrei Ikim și-au dus pasiunea pentru dans la nivel de afacere. În 2018, aceștia au lansat prima școală de dans sub denumirea de Ikim Dance, dar pandemia de Covid-19 le-a dat planurile peste cap.
Pentru a-și promova business-ul, au decis să-și facă reclamă pe Instagram și TikTok, iar după câteva luni au apărut și roadele muncii lor. Sute de mii de persoane au început să învețe să danseze din tutorialel puse la dispoziție de cuplul ieșean.
Citește și: Afacerea de 1 milion de euro. Scamatoria care a păgubit sute de români
Școala de dans este frecventată acum de peste 2.000 de cursanți. Videoclipurile în care explică pașii de dand pentru vals, sârbă, salsa, hore sau tango adună milioane de vizualizări pe toate platofrmele, românii învățând tot felul de dansuri cu ajutorul lor.
Cei doi tineri pun la dispoziția viitorilor miri dansuri filmate astfel încât să poată fi învățate cu ulurință, online, din orice colț al lumii.
„Am început să dansez la nouă ani, prima dată ca un hobby, iar ulterior a devenit mai mult decât o pasiune, am început să merg la competiţii, am fost în lotul naţional al României şi am făcut asta cam toată viaţa. Eu am început să predau dans de la 16 ani, iniţial am început cu copiii care voiau să facă performanţă. Acum ne adresăm mai mult adulţilor care vor să facă dans recreaţional, dansul mirilor”, a spus Andrei Ikim.
Afacerea a fost ideea Anei, care imediat după ce l-a întâlnit pe Andrei, care ulterior i-a devenit soț, și-a dat seama că este o idee de business de viitor.
„Am pornit cu zona de dans sportiv, iar apoi ne-am orientat spre dansul de petrecere, foarte multă lume merge la petreceri, dar nu dansează. Avem şi dansul mirilor, am făcut acest moment de început al serii să fie ceva abordabil, nu trebuie să fie dansatori de performanţă”, a spus Ana Ikim, potrivit Ziarul Financiar.
Cei care apelează cel mai mult la serviciile lor sunt mirii care nu mai sunt nevoiți să meargă fizic să învețe primul lor dans ca soț și soție.
„Încercăm să popularizăm ideea de a face cursuri online pentru că aveam mulţi români care călătoreau să facă aceste cursuri alături de noi. Pentru a le face viaţa mai uşoară, am dezvoltat şi platforma de dans online. Avem cursuri şi la sala de dans, unde avem o echipă care se ocupă de cursanţi”, a mai spus Ana Ikim.
Din 2018 până în prezent, cei doi ieșeni au reușit să ajungă la o cifră de afaceri de 300.000 de euro, având acum și o firmă de organizare de evenimente.