Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei. La aproximativ 21 de ani, tânăra i-a ascultat sfaturile tatălui său și a început experimentul cu această cultură de nișă pe o suprafață de 10 acri. După cinci ani, s-a extins la două hectare.
Anul acesta, pentru recoltă, a investit în jur de 2.000 de euro, banii primiți drept cadou de botez pentru fiica ei. La cules, o ajută și fiul ei de cinci ani.
„Ăsta e un bob rotund, frumos. Boabe micuţe, foarte dulci. Şi suntem la a treia recoltă de anul acesta. Se rupe destul de uşor. E foarte frumos! Cam aşa arată! Am zis hai să încercăm. Acum dacă merge, merge, dacă nu… asta e! Nu era o avere… pierd banii cât am dat pe sămânţă atunci„, spune Alexandra Neacșu, producător local, potrivit Observatornews.ro.
Clienții sunt foarte încântați de această legumă, pe care o recomandă la toată lumea „Consum şi foarte des! Cred că este şi foarte bun, şi foarte sănătos! Şi recomand la toată lumea„, spune o clientă. „E o diferenţă pentru că alea din magazine nu sunt aşa gustoase ca astea de la ţară, vă daţi seama că alt gust au. Mai ales acum că e sezonul şi ne place foarte mult… toată familia„, adaugă altcineva.
În piață, se găsește și porumbul clasic, care este alternativa la cel zaharat. Valentin Pușcaș, un alt producător local, explică: „Noi avem ceva porumbi de-ai noştri, de la Ocoliş de ţară, nu din ăla zaharat. Dar cumpără lumea. Unii caută zaharat, alţii caută din ăsta normal de ţară”. În funcție de calitatea porumbului zaharat, prețul variază între 1 și 2 lei pe bucată.