- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei: „Este foarte bun și sănătos”. A investit doar 2.000 de euro

01 Aug, 12:39 • stefan.vlad
Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei. Culturile de nişă îngroaşă portofelele fermierilor. Chiar dacă seceta a distrus majoritatea recoltelor, porumbul dulce a înflorit şi mai mult, iar fermierii au schimbat culturile de legume și cereale obișnuite și s-au axat pe profit din culturi de nișă.
Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei: Este foarte bun și sănătos. A investit doar 2.000 de euro

Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei. La aproximativ 21 de ani, tânăra i-a ascultat sfaturile tatălui său și a început experimentul cu această cultură de nișă pe o suprafață de 10 acri. După cinci ani, s-a extins la două hectare.

Citește și: Cu cât scade prețul la porumb în 2024. Toate țările mari producătoare de cereale anunță recolte foarte bune anul acesta

Afacerea cu porumb zaharat i-a adus un profit uriaș Alexandrei

Anul acesta, pentru recoltă, a investit în jur de 2.000 de euro, banii primiți drept cadou de botez pentru fiica ei. La cules, o ajută și fiul ei de cinci ani.

Ăsta e un bob rotund, frumos. Boabe micuţe, foarte dulci. Şi suntem la a treia recoltă de anul acesta. Se rupe destul de uşor. E foarte frumos! Cam aşa arată! Am zis hai să încercăm. Acum dacă merge, merge, dacă nu… asta e! Nu era o avere… pierd banii cât am dat pe sămânţă atunci„, spune Alexandra Neacșu, producător local, potrivit Observatornews.ro.

Clienții sunt foarte încântați de această legumă, pe care o recomandă la toată lumea  „Consum şi foarte des! Cred că este şi foarte bun, şi foarte sănătos! Şi recomand la toată lumea„, spune o clientă. „E o diferenţă pentru că alea din magazine nu sunt aşa gustoase ca astea de la ţară, vă daţi seama că alt gust au. Mai ales acum că e sezonul şi ne place foarte mult… toată familia„, adaugă altcineva.

În piață, se găsește și porumbul clasic, care este alternativa la cel zaharat. Valentin Pușcaș, un alt producător local, explică: „Noi avem ceva porumbi de-ai noştri, de la Ocoliş de ţară, nu din ăla zaharat. Dar cumpără lumea. Unii caută zaharat, alţii caută din ăsta normal de ţară”. În funcție de calitatea porumbului zaharat, prețul variază între 1 și 2 lei pe bucată.