- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor de 50 de euro de la stat pentru o categorie de români. Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

31 May, 13:20 • Amarie Giorgiana
Începând cu această toamnă, o anumită categorie de români va încasa un ajutor în valoare de 50 de euro de la stat. Ce anunț a făcut Ministrul Agriculturii, Florin Barbu
Ajutor de 50 de euro de la stat pentru o categorie de români. Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Începând cu această toamnă, o categorie de români va beneficia de un ajutor în valoare de 50 de euro de la stat. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat ce condiții trebuie să îndeplinească cei care doresc să beneficieze de acești bani.

Ajutor în valoare de 50 de euro de la stat. Anunțul Ministrului Agriculturii, Florin Barbu

Din toamna anului 2024, statul va oferi o subvenție suplimentară în valoare de 50 de euro anumitor crescători de animale.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că prin intermediul unui program care urmează să fie implementat, crescătorii de ovine vor primi o subvenție suplimentară, în valoare de 50 de euro pe cap de animal eligibil. Banii vor fi acordați din bugetul de stat. Această măsură vine ca o completare a Ajutorului Național Tranzitoriu Zootehnic (ANTZ) și a Sprijinului Cuplat pentru Venit Zootehnic (SCVZ).

Programul a fost anunțat de Ministrul Agriculturii în această săptămână. Luni, 27 mai 2024, Florin Barbu a spus public că programul de subvenționare suplimentară pentru tineretul ovin va fi lansat în lunile septembrie-octombrie. Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite efectuate la o fermă de creștere a oilor din localitatea Marpod, județul Sibiu.

„Animalele tinere le puteți băga în programul de mieluțe. Din septembrie – octombrie dăm drumul la programul de mieluțe și vom încerca să facem, să creștem efectivele de un milion de mieluțe în România. Va fi undeva o subvenție de 50 de euro/mieluță, suplimentară față de ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și SCZ (sprijin cuplat zootehnic n.r.). Vom încerca să creștem efectivele la un milion de mieluțe în România”, a anunțat Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Citește și: Guvernul sprijină o categorie de români cu fonduri nerambursabile. Se dau 500 milioane de lei

La momentul actual, pentru campania de plăți din anul 2024, ciobanii primesc următoarele:

  • 4,95 euro pe cap de animal pentru ANTZ (adică 24,61 lei/cap de animal);
  • 16,94 euro pe cap de animal pentru PD-24 – Sprijinul cuplat pentru venit – ovine/caprine (adică 84,25 lei/cap de animal).

Potrivit unor declarații recente ale președintelui Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, România are un șeptel de aproximativ 10 milioane de capete de ovine.

Citește și: Statul le oferă bani românilor care stau la casă. Când începe sesiunea de înscriere și ce acte sunt necesare