Guvernul a aprobat o nouă schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri din România, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că schema de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor mediului de afaceri are o valoare totală de 500 de milioane de euro.
„Schema de ajutor de stat aprobată de către Guvern pentru susţinerea investiţiilor mediului de afaceri are o valoare de 500 de milioane de euro.
Proiectele care ar urma să fie depuse au o valoare minimă de 10 milioane de euro şi o valoare maximă de 100 de milioane de euro.
Sunt activităţi care se referă doar la industria şi producţia industrială, industria prelucrătoare, iar în acest context anticipăm un efect multiplicator pentru economie consistent încât crearea de locuri de muncă, dar şi atragerea de investiţii în economie să poată să fie dusă la bun sfârşit pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a României”, a spus Marcel Boloş, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.
Ai mai putea fi interesat de: Vești bune pentru pensionari! Cine va primi 700 lei. Este vorba despre 1.000.000 de români. Marcel Ciolacu a făcut marele anunț
Ministrul Finanţelor a menţionat că au fost adoptate şi măsurile privind amânarea amendării faptelor contravenţionale pentru modulul e-Factura.
„Pentru modulul de e-Factura, amenzile care erau între 1.000 lei, valoarea minimă pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la 10.000 lei pentru contribuabilii încadraţi în categoria întreprinderilor mari, s-au amânat până pe data de 1 iunie”, a subliniat el.
„În luna ianuarie 2024, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piața internă și piața externă), au crescut în termeni nominali, atât față de luna decembrie 2023 cu 7,8%, cât și față de luna ianuarie 2023 cu 3,5%”, demonstrează datele INS.
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 7,8%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+11,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,7%) și în industria bunurilor intermediare (+5,2%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 8,7%, conform News.ro.
Vezi mai multe știri: FNGCIMM a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă până în prezent. „Sperăm că anul acesta vom epuiza bugetul de un miliard de lei”