- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor financiar majorat cu 7.400 de lei pentru o categorie de români. Cine sunt norocoșii beneficiari

07 Jun, 20:43 • Fundeanu Madalina
Statul oferă un ajutor financiar mai mare unei categorii de români. Află cine sunt norocoșii care vor primi 7.400 de lei în plus!
Ajutor financiar majorat cu 7.400 de lei pentru o categorie de români. Cine sunt norocoșii beneficiari

Vești formidabile pentru o catergorie de români! Statul anunță că un ajutor financiar, dedicat acestor persoane, a fost majorat cu suma de 7.400 de lei. Norocoșii sunt chiar agricultorii, conform informațiilor furnizate de România TV.

Statul oferă un ajutor financiar mai mare unei categorii de români

Pe fondul unei crize generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, statul român a aprobat o propunere legislativă, pentru a oferi ajutor financiar producătorilor agricoli ce au fost afectați de creșterea prețurilor la produsele de bază.

Astfel, se vor suplimenta cu 7.400 de lei fondurile acordate fermierilor, echivalentul a aproape 1.500 de euro. Cea mai mare țintă a acestui ajutorfinanciar sunt producătorii de tomate și usturoi din România, care au fost cei mai afectați de fluctuațiile de prețuri și de creșterea costurilor la materialele de producție și utilități.

Proiectul de lege aprobă Ordonanţa de Urgenţă 13/2024, prin care se instituie o schemă de ajutor de stat destinată compensării parțiale a pierderilor suferite de agricultori din pricina creșterii prețurilor la fertilizanți, produse de protecție a plantelor și alte costuri din domeniul agricol.

Te-ar putea interesa și: Ajutor de până la 1,5 milioane de euro pentru o categorie de fermieri. Iată ce trebuie să faci pentru a lua banii! 

ajutor financiar
ajutor financiar

Potrivit amendamentelor aduse ordonanței, cuantumul acestui ajutor financiar se va mări cu suma de 1.500 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați de teren cultivat, respectându-se și un prag maxim de 280.000 euro per beneficiar.

Acest sprijin financiar va intra în conturile agricultorilor începând cu data de 30 septembrie 2024, inclusiv pentru activitatea din anul precedent. Condiția de bază este depunerea tuturor documentelor necesare la Direcția Agricolă Județeană până cel târziu la data de 2 decembrie 2024.

Cei care beneficiază de acest ajutor de stat au obligația de a demonstra că au obținut și valorificat cel puțin 3 kilograme de tomate pe metru pătrat, de pe o suprafață de cel puțin 1.000 de metri pătrați. Valoarea totală a acestui ajutor financiar ajunge la 371.189.020 lei, echivalentul a 75.240.000 euro, bani care provin integral din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2024.

Suma maximă a subvenției pentru fiecare fermier este de 86.581.160 lei, reprezentând 17.550.000 euro. Acest sprijin de la stat apare în întâmpinarea unei industrii agricole afectate de instabilitatea economică și de provocările generate de evenimentele geopolitice regionale.

Vezi mai multe știri: Românii care își iau adio de la tichetele de masă, după ce salariul minim crește. BNS: „Venitul lor salarial va scădea”