În prezent, cel mai mare parc solar se află în dezvoltare în Arad și are o capacitate de 1.000 MW. Proiectul care se va realiza în Giurgiu ar însemna o investiție de 400 de milioane de euro, fiind al doilea parc solar ca dimensiune care există pe teritoriul României, a informat zf.ro.
Investitorul care ține cârma acestui proiect este Baboia Solar Plant, companie de proiect deținută de Enery Element GmbH, care a obținut pe data de 21 iulie avizul tehnic de racordare la rețea pentru un proiect solar de 535 MW în Giurgiu.
Mai mult, Enery a preluat un portofoliu de 6 proiecte de energie verde cu o capacitate de 81 MW pe plan local, anul trecut. Principalul finanțator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanții de investiții sunt britanicii de la Amber Infrastructure. Tot la finalul anului trecut, Enery a precizat însă într-un interviu acordat ZF că ambițiile legate de România sunt mult mai mari. La acel moment, compania avea în dezvoltare un portofoliu de proiecte de 1.500 MW în energia solară, bugetul pentru dezvoltarea acestuia fiind de circa un miliard de euro.
De asemenea, proiectul ar urma să fie pus în funcțiune la finalul anului 2025, conform datelor Transelectrica. Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Ogrezeni va fi racordată la rețeaua de 400 kV a Transelectrica printr-o stație nouă de 400 kV care va fi construită la Bolintin Vale.
Potrivit zf.ro, principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanții de investiții sunt britanicii de la Amber Infrastructure.
Alte articole: OMV Petrom anunţă semnarea contractelor de finanţare pentru patru parcuri fotovoltaice de 450 MW