- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alarmant! Românii primesc apă cu porția într-o localitate din România, doar 6 ore pe zi. Care este motivul

01 Jul, 15:23 • Fundeanu Madalina
România se usucă, iar apa potabilă devine un lux! Într-o localitate din România, cetățenii primesc apă cu porția, doar câteva ore pe zi.
Alarmant! Românii primesc apă cu porția într-o localitate din România, doar 6 ore pe zi. Care este motivul

Luna iulie vine la pachet cu temperaturi extreme, care ajung până la 40 de grade Celsius. Cea mai mare problemă este seceta severă, ce pune presiune asupra aprovizionării cu apă. Din cauza acestei situații alarmante, tot mai multe autorități sunt nevoite să implementeze un program strict de furnizare a apei, conform Cancan.ro.

Una dintre cele mai mari comune din județul Gorj, Bălești, întâmpină o reală problemă privind reducere semnificativă a accesului la apă potabilă. Locuitorii beneficiază de acest „lux” doar șase ore pe zi, în două intervale orare. Cetățenii sunt total nemulțumiți de noua implementare a autorităților, ținând cont că facturile acestora sunt plătite la zi, după cum spun chiar locuitorii din Bălești.

Localnicii primesc apă cu porția în comuna Bălești, Gorj

Vremea nu va fi favorabilă în următoarea perioadă, iar temperaturile vor rămâne ridicate și seceta va continua să afecteze regiunea. Locuitorii din Băilești primesc apă de la robinet doar șase ore pe zi, în două intervale orare. Programul începe dimineața, de la ora 5 și se încheie la ora 9. După-amiaza, apa este disponibilă doar între orele 19 și 21.

Noua măsură strictă îi obligă pe oameni să se trezească în zorii zilei pentru a-și face rezerve, ceea ce generează nemulțumiri în rândul localnicilor. Cei mai mulți sunt de părere că cele șase ore de apă pe zi sunt insuficiente pentru a-și acoperi necesitățile de zi cu zi, în special în condițiile unei călduri toride. În plus, localnicii au punctat că și-au achitat facturile la zi și consideră că ar trebui să beneficieze de o furnizare constantă a apei.

Citește și: Lucrările la rețeaua de termoficare din București lasă sute de blocuri fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

apă potabilă
apă potabilă

„Având în vedere seceta prelungită și ținând seama de solicitările cetățenilor, începând cu data de 26.06.2024, apa va fi furnizată după următorul program:

– între orele 5 și 9 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești, Rasova și Voinigești;
– între orele 17 și 18,30 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova;
– între orele 19 și 21 în satul Voinigești;
– între orele 21 și 23 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova.

Pe această cale, rugăm cetățenii comunei Bălești să utilizeze apa distribuită prin rețeaua publică cu maximă responsabilitate și doar pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat!”, a fost mesajul transmis de autorități.

Ce spun localnicii

Recațiile localnicilor din comuna Bălești la această măsură restrictivă nu au întârziat să apară. Nemulțumiți de programul limitat de furnizare a apei, mulți dintre ei au început să discute despre organizarea unei greve. Cetățenii susțin că este inacceptabil să fie forțați să se trezească devreme și să aibă acces la apă doar pentru câteva ore pe zi, deși ei și-au achitat facturile la zi. Oamenii cer disperați autorităților soluții rapide și eficiente pentru a rezolva problema.

„Bătaie de joc, mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu”, a spus un alt localnic.

Iar mesajele au continuat să curgă: „hoție pe față”; „propun să ne tăiați și curentul” sau „să mergem să facem grevă în fața primăriei”.

Vezi și: Elon Musk își deschide o nouă afacere în România! Noi oportunități de a face bani pentru români