- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Duminică au loc din nou alegeri pentru primari! Zonele în care românii trebuie să iasă la vot pe 23 iunie!

21 Jun, 18:24 • Bumbeneci Diana
Se repetă alegerile în mai multe zone din România. Pe 23 iunie, românii ies din nou la vot!
Duminică au loc din nou alegeri pentru primari! Zonele în care românii trebuie să iasă la vot pe 23 iunie!

Autoritatea Electorală Permanentă

a anunțat că duminică va avea loc un nou tur de scrutin pentru alegerea primarilor în comunele Chețani din județul Mureș și Poșaga din județul Alba, unde candidații se află la egalitate. Secțiile de votare se vor deschide pe 23 iunie, de la ora 07:00, și vor funcționa până la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la 23:59 pentru cei care sunt prezenți în secția de votare la ora închiderii, precum și pentru cei care așteaptă la rând afară pentru a vota.

Se repetă alegerile

AEP a specificat că la scrutinul din 9 iunie, candidații din Chețani au obținut câte 431 de voturi fiecare, dintr-un total de 1.202 voturi valide.

Vezi și: Ultimă oră! Se organizează din nou alegeri locale! Zonele în care se iese iar la vot!

Totodată, duminică, 23 iunie 2024, va avea loc un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comuna Poșaga, județul Alba, unde candidații sunt în balotaj. Doamna Popa Aurelia, reprezentanta Partidului Social Democrat, și domnul Bulgăr Ionel, reprezentantul Partidului Național Liberal, vor concura din nou pentru această funcție.

alegeri România
alegeri România

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că duminică, 23 iunie 2024, în comuna Cheţani, judeţul Mureş, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj, respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat”, afirmă instituţia.

Conform AEP, la scrutinul din 9 iunie, acești candidați au obținut câte 345 de voturi fiecare, dintr-un total de 690 de voturi valide. Secțiile de votare vor fi deschise duminică, 23 iunie, de la ora 07:00 și vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află în interiorul sau în afara secțiilor de votare la ora închiderii.

„Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora”, mai spune AEP.

Citește și: Document oficial. George Tuță a fost declarat câștigător la Sectorul 1

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult