- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alegeri prezidențiale 2024. Sorin Grindeanu face anunțul care confirmă șansele lui Ciolacu la Cotroceni

12 Aug, 09:25 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu ar avea cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale. Sorin Grindeanu anunță ce șanse are actualul lider PSD în cursa pentru Cotroceni.
Alegeri prezidențiale 2024. Sorin Grindeanu face anunțul care confirmă șansele lui Ciolacu la Cotroceni

Sorin Grindeanu este de părere că Marcel Ciolacu este membrul PSD cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale. Social democrații își vor alege candidatul pentru alegerile prezidențiale în cadrul congresului PSD care va avea loc pe 24 august.

Ce părere are Grindeanu despre participarea lui Ciolacu la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreședintele PSD susține că Marcel Ciolacu este cel care „pleacă cu prima șansă”, însă orice membru al partidului se va putea înscrie în cursa internă din PSD pentru desemnarea candidatului. Sorin Grindeanu nu este singurul lider PSD care mizează pe șansele lui Marcel Ciolacu la prezidențiale, mai ales după ce s-au analizat ultimele sondaje de opinie realizate în rândul românilor care vor vota.

Prin congres desemnăm candidatul. În primul rând, am mai spus lucrul ăsta, îmi doresc să avem un candidat membru PSD. Nu mă ascund , reiau, mai spun o dată, e ceea ce îmi doresc după 20 de ani de președinți de dreapta.Vreau un președinte de stânga și normal să-mi doresc acest lucru. Astăzi, cel care are șansele cele mai mari e președintele partidului.

Nu văd altă abordare. Sigur, suntem cu 3 săptămâni înainte de congres, aproape 3 săptămâni, dar eu cred că în zona aceea va vom ajunge. Asta nu înseamnă că nu pot fi și alți colegi care să-și dorească. Se înscriu congres, se va decide eu vă spun cine văd eu că pleacă cu prima șansă, Marcel Ciolacu”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24.

Citește și: Alegeri prezidențiale 2024. Marcel Ciolacu face anunțul major pentru românii care vor vota

Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a evitat de-a lungul timpului să declare dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Mai mult decât atât, acesta a vorbit în spațiul public și despre o schimbare a statutului partidului astfel încât nu președintele să fie și candidatul la prezidențiale.

Vineri, 9 august, după Consiliul Politic Național al PSD, Marcel Ciolacu a transmis oficial că va face anunțul privind eventuala sa candidatură pentru scaunul de la Cotroceni după ce va discuta cu fiecare lider de filială din țară. Deși românii deja s-au obișnuit cu ideea că Marcel Ciolacu va fi candidatul pentru lupta la Cotroceni, liderul PSD nu a recunoscut până acum acest lucru.

„Am stabilit cu colegii mei că o eventuală candidatură a mea nu o vor afla nici pe Facebook, nici la televizor, în primul rând va fi discutată în interiorul partidului. (…) Am această datorie de a avea discuţii pentru că sunt preşedintele Partidului Social Democrat şi am anunţat că voi candida pentru un nou mandat. Vom stabili cu colegii când, lăsaţi-mă întâi să stau de vorbă cu fiecare coleg în parte”, a declarat liderul PSD.

Vezi și: Mircea Geoană nu ar intra în cursa pentru Cotroceni. Surse: Sorin Grindeanu ar putea fi următorul pion la alegerile prezidențiale 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult