- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

11 Jun, 13:31 • Bumbeneci Diana
Clotilde Armand refuză să accepte înfrângerea în fața lui George Tuță. Aceasta cere renumărarea voturilor, în timp ce liberalul îi solicită public să recunoască faptul că a pierdut primăria Sectorului 1.
Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

Continuă scandalul la Primăria Sectorului 1. Candidatul PNL-PSD pentru Primăria Sectorului 1, liberalul George Tuță, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în fața Biroului Electoral de sector, că între el și primarul în funcție, Clotilde Armand, există o diferență de 681 de voturi. Această afirmație a venit după ce Armand a solicitat renumărarea voturilor.

George Tuță îi cere lui Clotilde Armand să recunoască înfrângerea

Primarul Clotilde Armand a depus marți o cerere pentru renumărarea voturilor, menționând că a informat autoritățile despre „tentativele de fraudă din mai multe secții de votare”. Ea a adăugat că „până în prezent au fost numărate oficial doar 40 de secții din totalul de 166”.

Citește și: Scandal național din cauza alegerilor la Sectorul 1. George Tuță dă de pământ cu Clotilde Armand: „Buletine de vot care vin cu niște autocare”

George Tuță
George Tuță

„Cei din Biroul Electoral vor analiza și răspunde” solicitării edilului, a răspuns, marți, contracandidatul acesteia, George Tuță. Liberalul a mai ținut să explice că nici PSD-PNL și nici alte partide nu au depistat neregulile despre care vorbește Clotilde Armand, deși verificări se fac de două zile.

„Duminică am fost să asistăm la procesul electoral și nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem plângere”, a declarat Tuță.

Tot în acest context, George Tuță a vorbit și despre modul în care au fost organizate alegerile „sub administrația Armand”.

„Eu am următoarea certitudine: ieri a fost tergiversat procesul de predare a voturilor”, a mai afirmat candidatul PNL-PSD.

„Mai sunt doar 7 secții de votare ale căror procese verbale nu au fost încărcate”, a adăugat acesta.

„Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”, a punctat Tuță, acesta spunând că numătoarea paralelă efectuată de reprezentanții partidelor care-l susțin îl indică drept câștigător.

Liberalul George Tuță a luptat, încă de duminică, să nu existe tentativă de fraudare a voturilor așa cum a fost și în 2020. Acesta a stat întreaga noapte și a păzit sacii cu voturi, după ce procesul de numărare a buletinelor electorale a fost suspendat.

”Mă bucur foarte tare că astăzi există în legislație faptul că președintele este singurul care pune mâna pe buletinele de vot ca să nu mai existe niciun fel de suspiciune asupra validității alegerilor. De aceea noi am insistat către toți reprezentanții ca președintele să arate, așa cum scrie în lege, votul tuturor, și să fie numerotate toate astfel încât să știm cine este câștigător.

Din discuțiile pe care le-am avut cu 99 % dintre reprezentanți, pentru că mai este doar o secție în care nu a fost finalizat acest proces, am un avans considerabil.

Am transmis public lucrul acesta pentru că vedeți și dumneavoastră umilința la care sunt supuși cetățenii Bucureștiului. Este o bătaie de joc și nu ai ce să mai discuți cu un om care face intenționat aceste lucruri. Pentru că nu are niciun fel de explicații”, a concluzionat George Tuță.

Citește azi și: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult