- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară în magazinele Auchan! Carnea tocată, pericol pentru sănătatea clienților

08 Jun, 11:37 • Fundeanu Madalina
Auchan trage un semnal de alarmă. Clienții sunt sfătuiți să nu consume acest tip de carne tocată, din cauza unei posibile contaminări.
Alertă alimentară în magazinele Auchan! Carnea tocată, pericol pentru sănătatea clienților

Magazinele Auchan au rechemat un lot de carne tocată, din cauza unei posibile contaminări. Consumatorii au fost sfătuiți să nu mai consume acest produs și să-l returneze imediat pentru a primi banii înapoi, potrivit Capital.ro.

Auchan trage un semnal de alarmă. Clienții sunt sfătuiți să nu consume acest tip de carne tocată, din cauza unei posibile contaminări

Auchan avertizează consumatorii cu privre la un lot de carne tocată, care este posibil să fie contaminat cu un corp străin. Toți clienții sunt îndemnați să nu mai consume acest produs și să-l returneze pentru a le fi înapoiați banii.

Potrivit ANSVSA, grupul Auchan a lansat o rechemare a produsului Auchan Carne de vită 500 grame, cu data de expirare 06.06.2024, din lotul 4899. Acest produs este retras din cauza unei suspiciuni de contaminare cu un corp străin.

Persoanelor care au cumpărat carnea în cauză li se recomandă să nu-l consume și să-l returneze imediat la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde l-au achiziționat. Contravaloarea produsului va fi restituită, nefiind nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Citește și: Produse vândute la prețuri mai mari decât cele afișate la raft! ANPC a aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei

carne tocată Auchan
carne tocată Auchan

Ce este ANSVSA și ce atribuții are

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) reprezintă o instituție guvernamentală, care se ocupă de reglementarea și supravegherea siguranței alimentelor și sănătății animalelor în România. Obiectivul ANSVSA este protecția sănătății publice și a sănătății animalelor, asigurând aplicarea legislației europene și naționale în domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor.

Atribuțiile sale constau în controlul calității alimentelor, supravegherea și controlul sanitar-veterinar al animalelor, precum și gestionarea riscurilor în aceste domenii. ANSVSA are parteneriate și cu alte instituții și autorități naționale și internaționale pentru a asigura aplicarea standardelor și reglementărilor în domeniul sănătății animalelor și al siguranței alimentelor.

Cum returnezi un produs

Procedura de returnare a unui produs la Serviciul Clienți din Auchan are în vedere mai multe etape. Iată ce trebuie să faci:

  • Identificarea produsului: Clientul trebuie să aducă produsul pe care dorește să-l returneze la punctul de Serviciu Clienți din magazinul Auchan.
  • Prezentarea produsului: La ghiseul Serviciului Clienți, clientul prezintă produsul pe care dorește să-l returneze.
  • Explicarea motivului returnării: Clientul este solicitat să explice motivul pentru care dorește să returneze produsul. Motivele pot varia, inclusiv defecte, nerealizarea așteptărilor sau alte motive personale.
  • Verificarea condiției produsului: Personalul de la Serviciul Clienți verifică starea produsului pentru a se asigura că este în condiții bune și că poate fi returnat conform politicilor de returnare ale magazinului.
  • Returnarea contravalorii: Dacă produsul îndeplinește condițiile pentru returnare, clientul primește contravaloarea acestuia. Acest lucru se poate realiza prin returnarea banilor în numerar sau prin creditarea sumei pe cardul bancar utilizat la achiziționarea produsului. În unele cazuri, se poate oferi un card cadou Auchan cu valoarea produsului returnat.
  • Finalizarea procedurii: După ce procedura de returnare este finalizată și clientul primește contravaloarea produsului, acesta poate părăsi magazinul.

Vezi și: Mega Image scoate de pe piață unul dintre cele mai importante branduri de produse tradiționale! A fost închis și ultimul magazin