- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară la Kaufland! Un produs apreciat de români, retras de pe piață. Avertismentul ANSVSA

01 Jun, 15:12 • Adrian Popovici
Alertă alimentară în rețeaua de magazine Kaufland. ANSVSA a anunțat că un produs pe bază de pește, „Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, ar putea fi contaminat.
Alertă alimentară la Kaufland! Un produs apreciat de români, retras de pe piață. Avertismentul ANSVSA

Vești proaste pentru românii care își fac cumpărăturile la Kaufland! După cum a transmis Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), unul dintre produsele pe care magazinul le vinde este contaminat. Mai exact este vorba despre o varietate de pește, notează Agerpres.

Este alertă alimentară în magazinele Kaufland din România, unde un tip de pește des achiziționat de români a fost retras de pe piață. Anunțul a fost făcut ANSVSA, care a descoperit suspiciuni de contaminare cu Listeria Monocytogenes în produsul „Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, fabricat de SC Eco Nrg SRL. Loturile afectate sunt L 700 150424 cu valabilitate până la 03.06.2024, L 700 290424 până la 18.06.2024, L 700 140524 până la 03.07.2024 și L 700 210524 până la 10.07.2024.

Pentru siguranța consumatorilor, ANSVSA a recomandat returnarea imediată a produselor achiziționate de la Kaufland. Clienții care au cumpărat acest sortiment de file de somn sunt sfătuiți să verifice eticheta pentru a identifica loturile menționate și să returneze produsele la magazinele Kaufland de unde le-au achiziționat. Riscul de infectare cu Listeria Monocytogenes este ridicat, iar returnarea produselor este esențială pentru a preveni orice potențială îmbolnăvire.

Kaufland
Kaufland

Te-ar putea interesa și: Alertă alimentară. Ce conține, de fapt, iaurtul vândut în magazine. „Asta ne duce la pieire!”

Ce trebuie să știe care au cumpărat peștele contaminat de la Kaufland?

Listeria Monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, cunoscută pentru provocarea listeriozei, o boală care se transmite de obicei prin consumul de alimente contaminate. Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, inclusiv în sol, vegetație și fecalele animalelor. De asemenea, se poate regăsi în alimente crude, precum carnea proaspătă, laptele crud și peștele.

Consumul de alimente contaminate cu Listeria Monocytogenes poate duce la simptome severe, în special în rândul persoanelor cu sistem imunitar slăbit, a gravidelor, a nou-născuților și a bătrânilor. Simptomele includ febră, dureri musculare, greață și diaree. În cazuri severe, infecția poate duce la complicații grave, cum ar fi meningita sau septicemia.

Această măsură de retragere a produselor din magazinele Kaufland este una preventivă, menită să protejeze sănătatea consumatorilor. De asemenea, cei care au cumpărat acest produs să fie atenți la detaliile lotului și să nu consume fileul de somn, ci să îl returneze cât mai curând posibil pentru a evita orice risc de contaminare.

Kaufland și ANSVSA continuă să monitorizeze situația și să asigure că toate măsurile necesare sunt luate pentru siguranța alimentară a consumatorilor.

Citește și: Oferta Kaufland care va cuceri toți românii. Un televizor costă doar 450 de lei