- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie într-o țară frecventată acum de mulți români. Anunțul făcut de MAE

15 Aug, 19:37 • Preda Silvia
Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetăţenii români care vor să călătorească în aceste zile. Cei care și-au planificat o vacanță, în aceste țări, vor avea parte de o surpriză neplăcută.
Alertă de călătorie într-o țară frecventată acum de mulți români. Anunțul făcut de MAE

Ministerul Afacerilor Externe

a informat, joi, cetăţenii români care doresc să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, până duminică, este posibil să fie înregistraţi timpi crescuţi de aşteptare la trecerea prin punctele bulgare de frontieră.

Încă de luna trecut, mai precis din 10 iulie, au fost începute lucrările de reparaţie majoră a estacadei podului pe partea bulgară.

În acest context, se recomandă folosirea tuturor punctelor bulgare de frontieră deschise traficului internaţional, după cum urmează:

  • la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin, Negru Vodă-Kardam, Vama Veche-Durankulak, Lipniţa-Kainardja şi Dobromir-Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08,00 – 20,00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov-Silitra, Turnu Măgurele-Nikopol (ferry – cu program de funcţionare 08,30 – 19,30; www.feribot-eurobac.ro), Zimnicea-Svishtov (ferry – cu program de funcţionare 08,30 – 19,00; www.ferry.bg) şi Bechet-Oryahovo (ferry – cu program de funcţionare 05,00 – 24,00; www.ferryboat.bg).
  • la frontiera bulgaro-elenă: Kulata-Promachonas; Makaza-Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden-Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda-Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd-Termes şi Ivaylovgrad-Kiprinos (ultimile două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).

Citește și: Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical

Atenţionare de călătorie pentru români
Atenţionare de călătorie pentru români

În cazul tranzitării punctului de frontieră Kulata, MAE recomandă turiştilor români să nu folosească trasee secundare sau terţiare ocolitoare în scopul evitării coloanelor de autoturisme aflate în aşteptare pe autostrada A3 – Struma pe sensul de ieşire din Bulgaria către Grecia.

Singura cale de acces către punctul Kulata pe sensul de ieşire către Grecia este autostrada A3 – Struma, transmit autoritățile.

  • la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo-Kapikule; Lesovo-Hamzabeyli; Malko Târnovo-Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură existentă redusă şi înregistrează în mod constant timpi foarte mari de aşteptare).

Atenţionare de călătorie pentru români: Trafic aglomerat la punctele de trecere a frontierei din Bulgaria, în special la podul Giurgiu-Ruse

Cetăţenilor români care revin în România duminică, 18 august, şi aleg să intre în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la podul Giurgiu-Ruse li se recomandă să ia în calcul posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, în contextul în care autorităţile bulgare desfăşoară lucrări de reparaţie majoră a estacadei podului de peste Dunăre.

Șoferii sunt îndrumaţi să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de vară şi atenţionare meteorologică specifică, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro.

Vezi și: Ce a mâncat o româncă la ”all inclusive”, în Bulgaria. Toți au fost șocați când au văzut imaginile