Apa Mării Negre a devenit un pericol. Autoritățile au anunțat că au depistat concentrații ridicate de bacterii pe litoral, informează observatornews.ro.
Autoritățile au depistat concentrații ridicate de bacterii. Concret, vorbim despre concentrații foarte mari de E. Coli. Cea mai mare concentrație a fost depistată zilele trecute în Eforie Nord. Poate provoca infecții intestinale.
Reprezentanții DSP spun că nu există un pericol, în ciuda valorilor mari care au fost depistate. Autoritățile au precizat că vor lua măsuri speciale. De cealaltă parte, medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere. Aceștia le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită cantități mari de apă.
Citește și despre: Lovitură pentru turiști! Teroare în mai multe aeroporturi din Europa! Iată 10 companii aeriene care sunt de evitat în această vară
„Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.
Escherichia coli (E. coli) este o bacterie Gram-negativă. În general, ea se află în intestin. Bacteriile nu determină instalarea niciunei patologii, atâta timp cât încărcătura bacteriană este scăzută. Cu toate acestea, multiplicarea bacteriilor în cauză poate duce la apariția unor infecții grave, punând sănătatea în pericol.
E. Coli poate produce infectii la nivelul:
Pericolul de pe litoral a determinat mai multe persoane să-și anuleze vacanța. Conform sondajului realizat de Travelminit, anularea rezervărilor este cauzată de știrile care descurajează turismul pe litoralul românesc (33.3%), factorii de natură financiară (26.3%), riscul de contaminare cu holeră (22.2%), plus motive medicale ori personale. Pe de altă parte, motivele de anulare invocate de turiști pentru rezervările de la munte, din stațiunile balneare și din marile orașe sunt mult mai comune, de natură personală, medicală sau financiară.
„În momentul de față, există o incertitudine în industria turismului cauzată de inflația care a generat creșteri de prețuri și de știrile legate de riscul de contaminare cu holeră de la Marea Neagră.
Observăm această incertitudine și în întrebările pe care turiștii noștri ni le adresează, în sprijinul cărora încercăm să venim de fiecare dată atât prin ofertele adaptate nevoilor și bugetelor pe care le au, cât și prin informațiile menite să îi liniștească.
Pe de altă parte, în ciuda incertitudinii existente, cifrele rezervărilor din acest an ne arată o tendință crescătoare față de anul trecut, semn că românii sunt dispuși să se adapteze și își doresc să se bucure de vacanța de vară de plin”, spune Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro.