- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de furtuni puternice și caniculă în România. ANM anunță zonele afectate

13 Jun, 12:58 • Bumbeneci Diana
Cod galben de furtuni puternice în aproape toată țara. Noi avertizări de vreme severă de la meteorologi.
Alertă de furtuni puternice și caniculă în România. ANM anunță zonele afectate

Vremea instabilă continuă să fie resimțită în cea mai parte parte a țării, iar românii nu scapă de caniculă și furtuni. Vor fi furtuni severe, dar și caniculă în mai multe județe din sud, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Alertă meteo de furtuni și caniculă în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben de caniculă, dar și de furtuni severe în România. Conform specialiștilor de la Administrația Națională, astăzi, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Cod galben de vreme rea
ANM a emis și o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de astăzi, ora 17:00, până mâine, la ora 06:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Citește azi și: Un nou cutremur a zguduit România! INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Vezi și: Este anunțul care va bucura milioane de români. Se propune un nou program „Rabla”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult