Este invazie de ploșnițe în Bucureşti, care au apărut până și în căminele studențești. Oamenii cer disperați ajutorul firmelor de dezinsecție, neștiind cum să mai scape de această problemă, relatează Antena 3 CNN.
Pe rețelele de socializare s-au făcut deja grupuri în care oamenii vorbesc despre situațiile din sectoarele lor și cer sfaturi pentru a scăpa de insecte. Până în acest moment nu a venit vreo soluție din partea Primăriei Capitalei la sesizările depuse de bucureșteni. Tot mai mulți apelează la firmele de dezinsecție pentru a scăpa de ploșnițe.
Direcția de Sănătate Publică București a amendat Universitatea din Capitală pentru acest lucru și foarte mulți studenți care stăteau acolo au spus că se vor muta din cauza acestor ploșnițe care-i mușcă în timpul nopții.
De curând, la un mare magazin de mobilă din Sectorul 3 al Capitalei a fost de asemenea descoperită o invazie de ploșnițe. Reprezentanții magazinului au recunoscut această problemă și au transmis faptul că ploșnițele nu s-au extins în zona comercială a magazinului, ci doar în depozitele acestuia şi vor face toate eforturile pentru ca această problemă să fie rezolvată.
Ploșnițele sunt insecte plate, de dimensiuni mici, se ascund cu ușurință în lemn și se hrănesc cu sânge, noaptea. În ceea ce privește habitatul, ploșnița prefera zonele întunecate și liniștite din apropierea gazdei de la care va încerca să se hrănească. Se ascunde în locurile greu accesibile și la colturile mobilei, la cusăturile saltelei sau pe tăblia sau somiera patului. Este atrasă la hrană de dioxidul de carbon și de căldura pe care o emit oamenii cu precădere în timpul somnului. De obicei poate fi observată noaptea, atunci când nu este lumină, moment în care va ieși din ascunzișuri să se hrănească. Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta.
Combaterea se face cu insecticide speciale sau prin tratamente termice specifice, această insectă fiind sensibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 grade celsius) cât și la temperaturi foarte joase (-18-20 grade celsius).
Prețul variază în funcție de suprafață. De exemplu, pentru o garsonieră, o intervenţie costă 200 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, 300 de lei, a declarat Alexandru Labeș, manager firmă dezinsecţie.
Ploşniţele intră extrem de uşor în locuinţe şi pătrund imediat în locuri greu accesibile. Tocmai de aceea sunt dificil de combătut şi se înmulţesc repede.