- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă în magazinele Mega Image. Un aliment de import este scos de pe rafturi din cauza pericolului de intoxicare cu metale grele

11 Jul, 21:42 • Adrian Popovici
Mega Image anunță că retrage de la comercializare un loc de avocado contamizant cu cadmiu. Acest metal greu poate duce la mai mult probleme grave de sănătate,.
Alertă în magazinele Mega Image. Un aliment de import este scos de pe rafturi din cauza pericolului de intoxicare cu metale grele

Alertă în magazinele Mega Image. Un aliment de import este scos de pe rafturi din cauza pericolului de intoxicare cu metale grele, mai exact este vorba despre un lot de avocado a fost retras de urgență din mai multe magazine din țară după ce s-a descoperit că fructele erau contaminate cu cadmiu, un metal greu extrem de toxic, notează Știri pe surse.

Autoritățile sanitare au emis un avertisment public în ceea ce privește acest lot din magazinele Mega Image, subliniind riscurile grave pe care acest metal le reprezintă pentru sănătate, în special pentru rinichi.

Cadmiul, la fel ca alte metale grele cum ar fi arsenicul, mercurul și plumbul, este cunoscut pentru efectele sale nocive asupra organismului uman. Expunerea prelungită sau ingerarea unor cantități semnificative poate duce la deteriorarea rinichilor, afectând funcționarea acestora și cauzând probleme severe de sănătate. Alte efecte pot include slăbirea sistemului imunitar, tulburări gastrointestinale și chiar cancer.

Mega Image
Mega Image

Te-ar putea interesa și: Produsul de la Pepco retras de urgenţă de la raft. Nu îl mai mai lăsați copiilor, este periculos!

Avertisment pentru românii care au mâncat avocado de la Mega Image

Pentru a evita riscurile asociate contaminării cu metale grele, consumatorii sunt încurajați să achiziționeze produse din surse sigure și să fie atenți la avertizările emise de autorități. În caz de suspiciune, este important să contacteze autoritățile sanitare și să evite consumul produselor suspecte.

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul Mega Avocado 700G Cal1 IMP cu număr de lot 2605. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se depășirea nivelului de cadmiu”, arată Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu lotul menționat și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.07.2024”, a mai transmis compania.

Toate produsele retrase de Mega Image vor fi distruse. Compania le cere cumpărătorilor să nu consume produsele din lotul 2605. Consumul de alimente contaminate cu niveluri ridicate de cadmiu poate provoca vărsături, greață, crampe de stomac, diaree, leziuni renale, fragilitatea oaselor, dar și deces.

Citește și: Alertă alimentară în magazinele Auchan! Carnea tocată, pericol pentru sănătatea clienților