- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă în Tulcea și Galați din cauza războiului din Ucraina. Mesaj RO-ALERT pentru adăpostirea de urgență în beciuri

23 Aug, 08:24 • Bumbeneci Diana
Locuitorii din Tulcea și Galați trăiesc un adevărat infern din cauza războiului din Ucraina. Un nou mesaj Ro-Alert a fost dat pentru a solicita adăpostul urgent în beciuri din cauza unor drone.
Alertă în Tulcea și Galați din cauza războiului din Ucraina. Mesaj RO-ALERT pentru adăpostirea de urgență în beciuri

Autoritățile din Tulcea și Galați au emis, noaptea trecută, un nou mesaj RO-ALERT de maximă importanță. ISU i-a avertizat pe locuitori să se adăpostească pentru că este posibilitatea ca, din spațiul aerian, să cadă obiecte ce pot pune viața oamenilor în pericol.

Locuitorii din Tulcea și Galați, somați să se ascundă în beciuri

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați vă calmul, adăpostiți vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri sau pereții exteriori”, se arăta în mesaj.

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt ISU Tulcea, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN motivul pentru care autoritățile au emis mesajul Ro-Alert. Potrivit acestuia, MApN a detectat, pe radar, drone care se întreptau spre teritoriul României.

 

Ai mai putea citi și: România, gata să introducă medicina de război. Guvernul prezintă Ordonanța de Urgență

”În cursul nopții trecute, aproximativ în jurul orei 1.00, colegii noștri din cadrul Ministerului Apărării Naționale au detectat posibile drone care se apropiai de spațiul aerian românesc. Cel mai probabil federația Rusă a inițiat un atac către teritoriul Ucrainei.

Mesajul Ro Alert pentru Tulcea și Galați
Mesajul Ro Alert pentru Tulcea și Galați

Imediat a fost anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar, conform protocolului, a fost emis un mesaj Ro-Alert, același mesaj Ro-Alert pe care l-au primit cetățenii și în cursul lunii trecute, un mesaj prin care populația este avertizată că pot cădea obiecte din spațiul aerian, așa cum s-a întâmplat, din păcate, și în ultima perioadă.

Din fericire nu au fost înregistrate nici apeluri telefonice la 112 care să anunțe că ar fi căzut ceva în spațiul aerian, să anunțe vreun atac, sau să ceară informații la 112”, a declarat Daniel Năstase.

„În dispeceratul ISU Delta Tulcea nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Facem precizarea că aceste mesaje au rolul de informare a cetăţenilor privind măsurile pe care le pot lua pentru siguranţa lor”, a menţionat ISU Delta.

Tulcea este singurul judeţ din România pe raza căruia reprezentanţi ai MApN au identificat resturi de drone folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Ai mai putea citi și: 103 mine maritime în Marea Neagră. Litoralul românesc, front comun de război

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult