În atenția tuturor celor care doresc să meargă în expediții în Carpații Occidentali, astfel fiind risc major de avalanșă și Cod Portocaliu de inundații. Este un risc mult prea mare pentru a merge acolo.
Ai putea fi interesat si de: Reducerea riscurilor asociate fumatului: o abordare pragmatică și viabilă. Interviu cu Dr. James Murphy, director al Departamentului de cercetare științifică BAT
Meteorologii au anunțat, luni seară, risc de gradul patru de producere a avalanşelor în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali. Avertizarea acestui risc este valabilă la altitudini de peste 1.800 de metri.
„Foarte mult lume a venit în perioada asta la munte. Încearcă să profite de vremea bună din aceste zile, dar și de zilele libere.
Într-adevăr, în Carpații Occidentali și Meridionali avem un strat mare de zăpadă depus în urma viscolului din ultimele zile și s-a depus numai pe anumite sectoare.
Acel viscol a făcut transport de zăpadă de pe un versant pe altul și avem un nivel de risc de gradul patru, iar cei care părăsesc perimetrul stațiunilor, pentru că trebuie spus că nicio stațiune din România nu este expusă riscului de avalanșă, oamenii trebuie să-și facă un management corect al riscului când merg în zona alpină înaltă”, a spus Sabin Cornoiu, presedintele Salvamont România, conform celor de la Antena 3.
„La peste 1800 m, în partea superioară a stratului de zăpadă întâlnim zăpadă recentă de grosimi considerabile, ce depăşeşte 30-35 cm în majoritatea masivelor şi local 40-50 cm, în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali.
Cantităţile de precipitaţii înregistrate la staţiile meteorologice au fost însemnate, depăşind 50 l/mp în două zile”, anunţă, luni seară, ANM.
Ai putea fi interesat și de: CFR riscă să piardă finanțarea europeană CEF pe Brașov-Sighișoara. Adina Vălean aduce noi explicații despre PNRR-ul din Transporturi