- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo. Se schimbă radical vremea în România

11 Aug, 12:32 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță că vremea devine din nou instabilă în teritoriu. Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile se mențin peste limitele normale ale acestei perioade.
Alertă meteo. Se schimbă radical vremea în România

În cursul zilei de azi, ANM anunță că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade în estul Transilvaniei, până spre 37 de grade în sudul Banatului și al Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în nord-estul teritoriului unde doar izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele Carpaților Orientali. Izolat noaptea va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat.

Ai mai putea citi: Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

meteo
meteo

Meteo luni, în țară

Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar în sudul Crișanei, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în nordul Moldovei și 38 de grade, izolat în sudul Banatului, Olteniei și Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade. Cerul va fi variabil la senin, exceptând estul teritoriului unde va fi parțial noros, dar cu probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele Carpaților Orientali.
resiunea atmosferică va continua să scadă ușor.

Meteo București

Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Un nou val de caniculă lovește România. ANM anunță județele afectate duminică și luni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult