- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alexandru Rafila, declarații despre asigurările private de sănătate. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

17 Jul, 18:58 • Amarie Giorgiana
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit recent despre asigurările private de sănătate din România. Acesta a spus că lucrurile trebuie să se schimbe și dorește să facă mai multe demersuri în acest sens.
Alexandru Rafila, declarații despre asigurările private de sănătate. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, miercuri, 17 iulie, în cadrul Conferinței Naționale România Inteligentă, intitulată „VIITORUL ASIGURAT – Viața și sănătatea românilor, pe mâini bune”, despre asigurările de sănătate privată din România. Evenimentul a fost organizat de Antena 3 CNN în colaborare cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România în vederea găsirii unor soluții pentru asigurările de sănătate privată din țară.

Alexandru Rafila, despre asigurările private de sănătate

În cadrul conferinței „Viitor Asigurat”, ministrul Sănătății a declarat că este necesar ca lucrurile să se schimbe, pentru că serviciile de asistență medicală evoluează, iar România trebuie să țină pasul cu tot ce înseamnă evoluția acestui domeniu. Mai mult, Alexandru Rafila a spus că tehnologiile existente utilizate în domeniul medical ajută enorm în punerea unui diagnostic și în tratamentul pacienților.

Citește și: Alexandru Rafila recunoaște că românii nu își permit să meragă la stomatolog. Cât primește un dentist lunar de la CAS

„E clar că lucrurile trebuie să se schimbe și o să trebuiască să se schimbe. Nu că ni se pare bine nouă, ci pentru că viața, realitatea și mai ales limitarea finanțării care există în momentul de față va impune acest lucru. Așa cum o să evoluăm, de la servicii excesive de asistență medicală spitalicească, în România…45% din banii din asigurări merg la spitale, ceea ce este foarte, foarte mult, spre partea ambulatorie și de spitalizare de zi, asta este evoluția, care nu este numai o evoluție de natură economică.

Este și de natură economică, pentru că un spital e o chestiune foarte scumpă și se caută soluții ca să mai diminueze cu spitalizarea. Ori, tehnologiile care există în momentul de față, care permit diagnosticul și tratamentul în regim ambulatoriu sau de spitalizare de zi, înlocuiesc spitalizarea de lungă durată.

Și lucrul ăsta schimbă, inclusiv în zona de asigurări private de sănătate. Centrele multifuncționale, ambulatorii, cu capabilități foarte mari, îți oferă o gamă de servicii așa de mare încât nu simți nevoia să stai neapărat internat. Asta n-are legătură cu urgențele, să ne înțelegem. Nu are legătură cu urgențele medico-chirurgicale, care sunt examinate, internate, și tratate în spital.”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul evenimentului.

Citește și: Pacienții suportă 20% din totalul cheltuielilor din sănătate. Anunțul ministrului Alexandru Rafila