- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alfred Simonis desființează Ordonanța de Urgență pentru creșterea salariilor din educație. „Ne angajăm că plătim salarii pe care nu le putem susține”

07 Jun, 13:23 • Lupu Alexandra
Alfred Simonis demontează OUG privind majorarea salariilor din educație. Liderul deputaților PSD susține că profesorii au nevoie de mai mult.
Alfred Simonis desființează Ordonanța de Urgență pentru creșterea salariilor din educație. „Ne angajăm că plătim salarii pe care nu le putem susține”

Alfred Simonis dă cărțile pe față. Liderul deputaților PSD desființează Ordonanța de Urgență pentru creșterea salariilor din educație, spune stiripesurse.ro.

Alfred Simonis, declarații de ultimă oră

Alfred Simonis dă de pământ cu Ordonanța de Urgență privind creșterea salariilor din educație. Concret, liderul deputaților PSD afirmă că primele solicitări ale sindicatelor au fost satisfăcute prin OUG de săptămâna trecută, dar cu toate acestea, este insuficient, pentru că profesorii au nevoie de mai mult.

„87% din sindicaliști înseamnă undeva pe la 40% din totalul profesorilor, deci mai mult de jumătate din dascăli sunt la ore. Guvernul a implementat deja niște măsuri (…). În acest moment, prin Ordonanța de Urgență dată săptămâna trecută, s-au satisfăcut primele solicitări ale sindicatelor în raport cu Guvernul (…).

Evident, e insuficient, evident că dascălii au nevoie de mai mult și o mare majoritate dintre ei merită mai mult, prin urmare, evident că va trebui Guvernul să găsească soluții prin care să prioritizeze acest sistem de învățământ, la fel cum a făcut-o pentru sistemul de sănătate (…)”, spune liderul deputaților PSD.

Citește și: Marius Budăi ia atitudine. Ministrul Muncii a anunțat ce salarii vor avea profesorii de la 1 septembrie

Alfred Simonis afirmă că oamenii nu trebuie să fie mințiți. El completează că nu este nevoie ca Guvernul să se angajeze să plătească salarii pe care nu-și permite să le susțină, atâta timp cât nu există banii și fondurile necesare. Liderul deputaților PSD relatează că majorarea salarială trebuie să aibă la bază anumite venituri, iar în momentul actual, Guvernul nu beneficiază de banii necesari în bugetul de stat.

Alfred Simonis
Alfred Simonis

„Cred că în perioada următoare, cu calm, în anii următori, nu trebuie să-i mințim pe oameni, pentru că dacă nu sunt bani și noi ne angajăm că plătim salarii pe care nu le putem susține, nu vom face decât ca peste un an sau doi să le spunem că nu mai sunt bani de salarii, or așa ceva un Guvern responsabil nu face.

Atunci când faci creșteri salariale, trebuie să te bazezi pe niște venituri, pe niște bani la bugetul de stat. În acest moment, nu există. Calendarul propus de Guvern, cu creșteri în următorii trei ani de zile, dar și cu o reformă a sistemului de învățământ poate fi făcut cu calm și nu pe seama elevilor care nu-și pot da examenele din cauza faptului că nu se prezintă o parte din profesori la ore”, spune Alfred Simonis.

Liderul deputaților PSD a precizat că mai mult de jumătate dintre profesori s-au întors la catedre. Alfred Simonis menționează că a încercat să discute cu liderii de sindicat din educație, astfel, el a precizat că tehnica legislativă nu se poate raporta la ceva ce nu există.

„Totuși, trebuie să luăm în calcul că s-a diluat acest protest, vă spun, mai mult de jumătate dintre dascăli sunt la clase (…). Noi trebuie să găsim metode prin care să-i convingem pe dascăli să meargă la ore. Nu putem să punem într-o Ordonanță de Urgență un text care să facă referire la o lege care nu e în vigoare, iertați-mă, am încercat să discut și eu cu liderii de sindicat.

Ei ne cereau ca în Ordonanța asta cu 1.000 de lei să se pună grila care va fi parte integrantă în legea care va intra în vigoare în septembrie. Păi, oameni buni, e o nebunie, pe tehnică legislativă, mă raportez la ceva ce nu există. Ce garanție îți trebuie, dacă eu fac referire la o lege care nu există, asta e o garanție pentru cineva?”, încheie Simonis.

Vezi și: Greva din educație nu a luat sfârșit. Marius Budăi se întâlnește cu profesorii unui liceu din Capitală. „Nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei”

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...