Alfred Simonis susține noua măsură a Guvernului, care obligă microîntreprinderile să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților este de părere că nu ar fi o tragedie, informează digi24.ro.
Alfred Simonis a declarat miercuri seară la Digi24 că nu este o tragedie dacă microîntreprinderile ajung să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților este de părere că microîntreprinderile își pot recupera cu ușurință TVA-ul, mai ales dacă activează în domeniul imobiliar.
Citește și despre următorul subiect: Noi cote de impozitare pe venituri! Cum vor fi taxați românii care au microîntreprinderi. Măsurile fiscale ale Guvernului
„Dacă doriți să vorbim de microintreprinderi, de exemplu, unde ai impozit de 1% până la 500.000 de euro, adică dacă ai o cifră de afaceri de 500.000 de euro plătești 5.000 de euro la stat, punct. Și îți mai și recuperezi și TVA-ul dacă ești în domeniul imobiliar”, a spus Alfred Simonis.
El a precizat că familia lui are microîntreprinderi, astfel, nu i se pare un lucru rău că trebuie să plătească mai mult. Alfred Simonis consideră că o creștere a impozitului la 2% sau 3%, la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, i-ar obliga pe români să scoată 15.000 de euro din buzunare, ceea ce nu este o tragedie.
„Personal, și este punctul meu de vedere, cred că o creștere la 2%, sau la 3%, adică la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, nu-i o tragedie să dai 15.000 de euro.
Asta e părerea mea. Familia mea are microintreprinderi, nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult. E un paradis astăzi, iertați-mă”, a adăugat președintele interimar al Camerei Deputaților.
Alfred Simonis a precizat că a fost eliminată prevederea care ducea la limitarea sponsorizării ONG-urilor. Oficialul spune că măsura a fost luată în urma discuțiilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, le-a purtat cu piața. De asemenea, președintele interimar al Camerei Deputaților a spus fără să stea prea mult pe gânduri și a dat asigurări că nu va crește TVA-ul din septembrie.
În draftul noii modificări aduse Legii 227/2015 se arată următoarele cote de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor:
Citește și despre: Premierul Ciolacu prezintă scenariul sumbru pentru români! „Măsurile trebuiau luate mai devreme. Riscăm tăierea fondurilor europene”