- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alocațiile cresc, din 2025! Noua sumă pe care o vor primi copiii peste câteva luni

09 Oct, 18:55 • Bugiu ⁠Ana Maria
Alocațiile pentru copii vor fi majorate, începând cu 1 ianuarie 2025. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus că acest lucru va oferi un suport financiar mai consistent pentru familii.
Alocațiile cresc, din 2025! Noua sumă pe care o vor primi copiii peste câteva luni

Alocațiile pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2025, conform anunțului Ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu. Aceasta a spus că majorarea va oferi un suport financiar mai consistent pentru familii, ajutând, astfel, la susținerea copiilor, potrivit Antena 3 CNN.

„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Te-ar mai putea interesa și: Alocaţii mărite pentru copii în 2025. Ce schimbări sunt pregătite de guvernul de coaliţie

foto: alocații

Alocațiile cresc, din 2025! Noua sumă pe care o vor primi copiii peste câteva luni

Alocațiile de stat pentru copii au crescut și în luna ianuarie a acestui an, cu 13,8%, astfel:

  • de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale
  • de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani

Din ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii beneficiază de o indexare automată anuală, legată de valoarea anuală a inflației. Această măsură, stabilită prin OUG 126/2021, garantează că cuantumul alocației de stat se va majora anual, în funcție de rata medie anuală a inflației, astfel încât să se mențină puterea de cumpărare a familiilor.

Conform acestei reglementări, în ianuarie 2024 se preconizează o creștere a alocațiilor cu peste 10%, reflectând inflația anunțată de Institutul Național de Statistică (INS). Astfel, se urmărește asigurarea unui sprijin financiar mai consistent pentru familiile cu copii, adaptându-se la condițiile economice curente. Această indexare automată este un pas în sprijinul familiilor, asigurând că resursele alocate rămân relevante și utile în fața fluctuațiilor economice.

Te-ar mai putea interesa și: Anul 2025 promite alocații mai mari. Până unde ajung sumele oferite de către stat